Jégkorong-vb: Hetényi kimaradt a végleges keretből

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.04.12. 22:32
null
Hetényi Zoltán a minap gól nélkül tartotta a kapuját Japán ellen (Fotó: Mirkó István)
Rich Chernomaz szövetségi kapitány péntek este kihirdette a magyar jégkorong-válogatott végleges világbajnoki keretét: a hátvédek közül Kiss Dániel maradt ki, míg meglepetésre a kapus Hetényi Zoltán helyett Bálizs Bencét hívta vissza a tréner. Chernomaz a Nemzeti Sportnak elmondta, nem külső nyomás, hanem a belső faktor játszott szerepet a döntésében.

 

Rich Chermomaz nem indokolta hivatalosan a döntését – olvasható a Magyar Jégkorong-szövetség honlapján. Mint ismert, Hetényi Zoltán tengerentúli légióskodása viharos körülmények között szakadt meg néhány héttel ezelőtt, ám a szövetség elnöksége engedélyezte, hogy az Egyesült Államokban rövid időre őrizetbe vett kapus részt vegyen a világbajnoki felkészülésben.

Kiss Dániel kiesése azt jelenti, hogy a MOL Liga-győztes Dab-Doclert egyetlen játékos sem képviseli majd a budapesti viadalon.

A divízió 1-es világbajnokság A-csoportjának budapesti küzdelemsorozata vasárnap kezdődik, a magyar válogatott első ellenfele Nagy-Britannia lesz.

A Nemzeti Sport megkérdezte a szövetségi kapitányt a döntés okáról, amire Chernomaz a belső faktor nevezte meg, és hozzátette, sem a főszponzor, sem a szövetség nem gyakorolt rá nyomást.

– Sokkolt minket!
– Mivel?

– Hetényi Zoltán kirakásával, akit annak ellenére behívott keretébe, hogy Amerikában szexuális zaklatással és garázdasággal vádolják, és aki kedden Japán ellen shutoutot produkált!
– Nos, mi nem csak mérkőzésteljesítmény alapján ítélünk, hanem sok egyéb, belső faktor alapján.

– Mik volnának ezek?
– Azért mondtam, hogy belső faktor, mert nem publikusak.

– Akkor olvassunk a sorok között?
– Igen.

– Gyakorolt-e önre nyomást a szövetség vagy a főszponzor?
– Nem, soha, egyik sem.

– Nem akarta volna védetni valamelyik fiatalabb kapusát is az edzőmeccseken?
– Bálizsnak az edzőtábor előtt megmondtuk, hogy nem lesz vébékerettag, de olyan remek a hozzáállása, hogy így is maradt, Rajna pedig kiváló formában van.

– Akkor kijelenthetjük, hogy Szuper Levente lesz az első, Rajna a második számú kapusunk és Bálizs Bence a vésztartalék?
– Szuper kezd majd Nagy-Britannia ellen, ezt lehet kijelenteni.

A MAGYAR VÁLOGATOTT KERETE A VILÁGBAJNOKSÁGRA
Kapusok: RAJNA Miklós (SAPA Fehérvár AV 19), SZUPER Levente (VASAS SC), BÁLIZS Bence (SAPA Fehérvár AV19)
Hátvédek: GŐZ Balázs (Miskolci JJSE), HORVÁTH András (SAPA Fehérvár AV 19), POZSGAI Tamás (SAPA Fehérvár AV 19), SILLE Tamás (SAPA Fehérvár AV 19), SZÉLIG Viktor (Briancon-Diables HC), SZIRÁNYI Bence (Miskolci JJSE), TOKAJI Viktor (SAPA Fehérvár AV 19), VAS Márton (SAPA Fehérvár AV 19)
Csatárok: BARTALIS István (Troja-Ljungby), BENK András (SAPA Fehérvár AV 19), HÁRI János (MODO), KOVÁCS Csaba (SAPA Fehérvár AV 19), LADÁNYI Balázs (Bolzano), MAGOSI Bálint (SAPA Fehérvár AV 19), MIHÁLY Árpád (SAPA Fehérvár AV 19), NAGY Gergő (Miskolci JJSE), NAGY Krisztián (Miskolci JJSE), SIKORCIN Ladislav (SAPA Fehérvár AV 19), SOFRON István (SAPA Fehérvár AV 19), VAS János (Dijon HC)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik