Jégkorong-vb: gólgálával szerezték meg a bronzot a csehek az USA ellen

Vágólapra másolva!
2022.05.29. 17:14
null
Pastrnák (88) és a csehek az utolsó játékrészben lemosták az amerikaiakat (Fotó: AFP)
A Finnországban zajló jégkorong-világbajnokság utolsó előtti összecsapásán, azaz a bronzmérkőzésen Csehország 8–4-re nyert az Egyesült Államok ellen, s ezzel tíz év után szerzett ismét világbajnoki érmet.

Nem úgy indult, hogy a végén a tamperei közönség cseh örömöt láthat, mert az amerikaiak valóságos repülőrajtot vettek: az első harmad közepén Karson Kuhlman és Adam Gaudette – emberelőnyös – góljával 2–0-ra megléptek. Jirí Cernoch ugyan viszonylag gyorsan szépített, ám a harmad utolsó másodperceiben Kuhlman emberhátrányból is betalált.

A középső harmadban ismét zárkózott a cseh válogatott Jirí Smejkal révén, ám a záró játékrészre fordulva nem sok előjele volt annak, ami történt. Egyrészt a tengerentúliak vezettek 3–2-re, másrészt többet is lőttek kapura, s jelek inkább arra utaltak, hogy az amerikaiak „megvédik” tavalyi rigai bronzérmüket.

Ehhez képest aztán bő három és fél perc alatt berámoltak három gólt a csehek, s fordítottak 5–3-ra – David Pastrnák két gólja között a csehek pontkirály-jelöltje, Roman Cervenka is beköszönt. Az utolsó öt percre fordulva aztán David Kämpf is duplázott – előbb emberhátrányból, majd üres kapuba talált be, Thomas Bordeleau gólja már későn érkezett az amerikaiaknak, ráadásul a végén még egy emberelőnyt is bevágott David Pastrnák teljessé téve mesterhármasát és megforgatva a kést a tengerentúliakban.

A csehek 8–4-re nyertek, s ezzel 10 év után lettek ismét érmesek a világbajnokságon – 2012-ben is bronzérmet szereztek.

JÉGKORONG
VILÁGBAJNOKSÁG, FINNORSZÁG
A 3. HELYÉRT
Egyesült Államok–Csehország 4–8
(3–1, 0–1, 1–6)

KÉSŐBB
19.20:
döntő, Finnország–Kanada (Tv: Sport2) – élőben az NSO-n!

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik