L. M.
2023.02.02 15:40

Jégkorong: pénzbüntetéssel sújtották Hári Jánost a nyilatkozata miatt

A vasárnap megrendezett jégkorong Magyar Kupa-döntőjében a második harmad utáni szünetben, 2–1-es fehérvári vezetésnél Hári János az M4 Sport kamerája előtt kemény véleményt fogalmazott meg a játékvezető Sós Dániel munkájáról. A Magyar Jégkorongszövetség most fegyelmi határozatban jelezte, 750 ezer forint pénzbüntetés megfizetésre kötelezi a játékost. 

Hári Jánosnak 750 ezer forintot kell fizetnie a nyilatkozatáért (Fotó: Dömötör Csaba, archív)

 

Hári János az M4 Sportnak úgy fogalmazott a kupadöntő szünetében: „A bírók kicsit próbálják elcsalni a meccset, de ezt már megszoktuk a Sós Danitól, úgyhogy ez sem zavar minket túlságosan”.

A nyilatkozat ide kattintva nézhető meg.

A Magyar Jégkorongszövetség január 31-én indított fegyelmi eljárást Hári ellen, aki klubja, a Hydro Fehérvár AV19 honlapján keresztül kért bocsánatot viselkedéséért.

A Fegyelmi Bizottság csütörtöki ülésén közölte határozatát, ez alapján Hárit 750 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. Ebben az is szerepel, hogy a szövetség szerint „a Hydro Fehérvár AV19 csapatának játékosa különösen súlyos fegyelmi vétséget követett el, amikor a mérkőzés hivatalos személyét, személyeit, nagy nyilvánosság előtt sértegette, őket nyilvánvaló részrehajlással vádolta.”

További részletek a közleményből, amely teljes terjedelmében ide kattintva tekinthető meg:

„A Fegyelmi Bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a játékos csapatának kapitánya, a válogatott csapat tagja, ily módon magatartásával irányt, példát kell mutatnia a jégkorongsport minden résztvevője számára.

A Fegyelmi Bizottság szintén súlyosbító körülményként értékelte, hogy sportszerűtlen magatartását a televízió nagy nyilvánossága előtt követte el, a magyar jégkorong egyik legnagyobb rendezvényén, a Magyar Kupa döntőjén.

A Fegyelmi Bizottság enyhítő körülményként értékelte, hogy a játékos ezelőtt nem állt eljárás alatt, hasonló fegyelmi vétséget játékosként nem követett el.

A Bizottság a döntéshozatal során figyelembe vette, hogy a játékos a klubjának honlapján megjelent nyilatkozatában megjelölte, tisztában van a tettének súlyával, és a magatartásának lehetséges következményeivel.”

A jégkorong Magyar Kupát a Budapest Jégkorong Akadémia HC nyerte meg szétlövésben.

JÉGKORONG
MAGYAR KUPA, HELYOSZTÓK
DÖNTŐ

BUDAPEST JÉGKORONG AKADÉMIA HC
HYDRO FEHÉRVÁR AV19 3–2 (1–0, 0–2, 1–0, 0–0, 1–0) – szétlövéssel
Tüskecsarnok, 1916 néző. V: Babic, Soós, Kövesi, Váczi.
BJA HC:
FARKAS R. – Pozsgai, Szabó B. / Gőz, Garát / Vorobjov, Tóth Gergely / K. Varga, Dóczi – Culigin, GALOHA 1 (1), Djumics / ELO 1, Viikilä, SCHLEKMANN 1 (1) / Nagy Krisztián, Tóth R., Szita / Ritter, Ravasz, Molnár B. Edző: Kangyal Balázs
FEHÉRVÁR:
O. Roy – O'Brien, T. Campbell (1) / Stipsicz, Donaghey / Fournier, Szabó Dániel / Csollák, Horváth M. – Erdély Cs., Hári J. 1, Kuralt / Leclerc (1), Magosi B., Sarauer 1 / Bartalis I., Mihály Ákos, Vértes (1) / Ambrus G., Németh K., Terbócs (1). Edző: Kevin Constantine
Kapura lövések:
33–51.
Gól – emberelőnyből:
1/0, ill. 4/1
MESTERMÉRLEG

Kangyal Balázs: – Maradjunk a realitás talaján, a Fehérvár a második harmadban megmutatta, miért játszik tulajdonképpen egy egy szinttel magasabb ligában, ekkor sok kiállítást is begyűjtöttünk. Szerencsénk volt, hogy csak kettőt kaptunk. A harmadik harmadban nagyon éretten hokiztak a fiataljaink is, a szétlövés pedig lutri, ezúttal nekünk kedvezett.
Kevin Constantine: – Az első harmadban jól teljesített a BJA, előnybe is került, de a másodikban már mi voltunk fölényben. Az egész idényünkre jellemző, amit láttunk: nem szereztünk elég gólt a rengeteg lehetőségünkből. Az egygólos előny semmire sem elég a jégkorongban, egyetlen elszakadásból büntettek, a hosszabbítás három a három elleni játékában és a szétlövésben meg bármi megtörténhet.  

2023.03.30 23:07:58

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A fradisták együtt énekelték a székely himnuszt a gyergyóiakkal.

2023.03.19 21:47:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Minimum négy, maximum hét alkalommal ádáz ellenfelek lesznek, hogy aztán májusban vállt vállnak vetve, Kevin Constantine szövetségi kapitány szakmai segítőiként már mindketten azért dolgozzanak, hogy az idény megkoronázásaként (hab a tortán 2.0…) a magyar válogatott megkapaszkodjon a világbajnoki elitben.

2023.03.14 10:19:29

Jégkorong nemzetisport.hu

Gottlibet Zóra álma, hogy egyszer a téli olimpián fújhassa a sípot.

2023.02.26 19:39:40

Jégkorong nemzetisport.hu

A Sportklub a 2016–17-es idény után marad le ismét a bajnoki elődöntőről.

2023.01.30 20:04:24

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A Fehérvár tovább rombolta saját nimbuszát.