Jégkorong: négy vb-felkészülési meccset vív a válogatott

Vágólapra másolva!
2022.04.04. 17:45
null
Indul a felkészülés a válogatottnál (Fotó: Szabó Miklós)
Egyelőre 23 játékossal kezdte el a munkát a magyar férfi jégkorong-válogatott stábja a világbajnoki felkészülés jegyében. A keret a héten a Tüskecsarnokban gyakorol. A mostani névsorból Schlekmann Márk és Kovács Alex nem játszott még a válogatottban. Természetesen többekre még klubkötelezettség miatt nem számíthatnak az edzők, így az Erste Liga- és az ICEHL-döntőben érdekeltek, valamint a külföldi bajnokságok rájátszásában szereplők később csatlakoznak – adta hírül a Magyar Jégkorongszövetség legfrissebb hírlevelében.

Eldőlt az is, hogy a válogatott négy felkészülési mérkőzést játszik itthon a ljubljanai utazás előtt. Április 14-én, csütörtökön Ukrajna lesz az ellenfél Miskolcon, majd 19-én Székesfehérváron Szlovénia következik. Három nappal később a Vasas Jégcentrumban ismét az ukrán válogatottal találkozik Sean Simpson együttese, és végül 28-án Dél-Korea ellen zárja a felkészülést, szintén Káposztásmegyeren. A szlovén és a koreai csapat a divízió 1/A-s vb-n is az ellenfelek között lesz.

Az Ukrajna elleni mérkőzéseken jótékonysági akciót hirdet a magyar szövetség. A másik két találkozón a kilátogató nézők jegyeket nyerhetnek a ljubljanai vb-re.

A MAGYAR VÁLOGATOTT VB-FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA

Április 14., Miskolc
18.00:
Magyarország–Ukrajna
Április 19., Székesfehérvár
19.00: Magyarország–Szlovénia
Április 22., Vasas Jégcentrum, Budapest
19.00:
Magyarország–Ukrajna
Április 28., Vasas Jégcentrum, Budapest
17.15: Magyarország–Dél-Korea

A VÁLOGATOTT KERET
Kapusok:
Rajna Miklós (UTE), Bálizs Bence (MAC Újbuda)

Védők: Fejes Nándor (Gyergyói Hoki Klub – romániai), Dóczi Zsombor (MAC Újbuda), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék), Garát Zsombor (MAC Újbuda), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (MAC Újbuda), Tóth Gergely (MAC Újbuda), Kiss Dániel, (UTE)
Csatárok: Kovács Alex (UTE), Papp Kristóf (Michigan State University – amerikai), Szita Donát (Amiens – francia), Vincze Péter (Gyergyói Hoki Klub – romániai), Galanisz Nikandrosz (DVTK Jegesmedvék), Sárpátki Tamás (Gyergyói Hoki Klub – romániai), Tóth Richárd (MAC Újbuda), Kreisz Brúnó (MAC Újbuda), Szigeti Ákos (Gyergyói Hoki Klub – romániai), Miskolczi Márk (DVTK Jegesmedvék), Császár Hunor (Gyergyói Hoki Klub – romániai), Vas János (HC Presov – szlovák), Schlekmann Márk (MAC Újbuda)

A STÁB
Sean Simpson szövetségi kapitány
Szilassy Zoltán edző
Fodor Szabolcs edző
Farkas Tamás kapusedző
Dr. Rybaltovszky Henrik csapatorvos
Bors Attila fizioterapeuta
Antal Dénes fizioterapeuta
Puskás Sándor erőnléti edző
Nagy József felszerelés-menedzser
Szilágyi Levente csapatvezető

A MAGYAR VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI PROGRAMJA
Május 3., kedd
15.30:
Magyarország–Dél-Korea
Május 4., szerda
15.30:
Litvánia–Magyarország
Május 6., péntek
19.00:
Szlovénia–Magyarország
Május 8., vasárnap
15.30:
Magyarország–Románia

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik