H. Á.
MTI
2023.05.29 22:00 Frissítve: 2023.05.29 23:05

Jégkorong: Majoross Gergely a német másodosztályban folytatja

Majoross Gergely a német másodosztályú jégkorongbajnokságban (DEL2) érdekelt Ravensburg Towerstars vezetőedzője lesz. A klub hétfőn jelentette be a magyar szakember érkezését, aki ezt megelőzően a szlovák élvonalban szereplő Érsekújvárnál (Nové Zámky) dolgozott. A szerződés egy plusz egy idényre szól.

 

Majoross ezentúl a német másodosztályban dolgozik (Fotó: Nemzeti Sport)

A Ravensburg idén megnyerte a DEL2-t, ám a német profiligarendszerben nincs automatikus feljutás, illetve kiesés.

Majoross a klub honlapján elmondta, hogy mindig is nagy vágya volt Németországban edzősködni, és megismerni különböző hokikultúrákat. Magát egy támadófelfogású és agresszív védekező játékot mutató együttes edzőjének tartja.

„Szeretném, ha a csapat a szurkolók számára is attraktív és őszinte hokit nyújtana. Ezért dolgozunk. Nemcsak nekem, hanem a feleségemnek és a gyermekeimnek is egy új kezdet, és nagyon várjuk már” – mondta az edző. Hozzátette: a klubról, a városról és a régióról is, valamint a helyi emberekről is csak pozitívat hallott.

A 44 éves Majoross 2021 januárjában került az érsekújvári együtteshez, amellyel azóta kétszer a negyeddöntőig jutott, legutóbb pedig az alapszakaszban hatodik lett, ami a klub történetének egyik legnagyobb sikere.

Korábban a MAC juniorjainak, majd a Miskolci Jegesmedvék és a MAC magyar, illetve szlovák bajnokságában szereplő felnőtt együtteseinek trénere volt. Szlovákiai szerepvállalása előtt a MAC utánpótlásáért felelt. Dolgozott a válogatott másodedzőjeként is, illetve 2019-ben megbízott szövetségi kapitányként a divízió I/A világbajnokságon.

2023.09.26 19:46:28

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Ki merem jelenteni, hogy a zöld-fehérek lehetnek a címvédő Pro Recco első számú kihívói.

2023.09.25 18:07:44

Jégkorong nemzetisport.hu

A magyar bázisú nemzetközi jégkorongbajnokság alapszakaszának és rájátszásának menetrendje, eredményei, állása.

2023.07.14 21:26:34

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A hidegvérű profi nem érzelmi alapon dönt.

 

2023.06.05 18:20:14

Jégkorong nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A magyar drukkerek mintha azt üzennék ezzel az eredménytől teljesen független buzdítással: nem baj, hogy bucira vernek, mi így szeretünk benneteket... Nem veszik figyelembe, hogy nagyon megváltozott idehaza a jégkorong helyzete, egyre jobb az infrastruktúra, egyre több pénz került be a sportág vérkeringésébe, a mostohagyerek-szerepről már régen nem lehet beszélni.

2023.05.24 00:36:53

Jégkorong nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Olyan közel kerültünk, hogy meghosszabbítsuk élvonalbeli tagságunkat, mint korábban még soha.