Jégkorong: Kicsit olyan vagyok, mint Diego Maradona – Jaromír Jágr

Vágólapra másolva!
2019.11.11. 10:07
null
Jágr (középen) a jelenlegi idényben 14 meccsen 12 pontnál (8+4) jár (Fotó: hc-kladno.cz)
Aki csak valamennyire is érdeklődik, vagy érdeklődött a jégkorong iránt, egészen biztosan találkozott már Jaromír Jágr nevével. A cseh legenda több szempontból is párját ritkítja, nemcsak sikerei, hanem kivételesen hosszú karrierje miatt. Ugyanis még mindig aktív játékos, szülővárosa, a Kladno csapatában hokizik a cseh első osztályban, és amellett, hogy továbbra is jól megy neki, már-már turisztikai látványosságnak is számít.

Az Origo munkatársa megnézett egy cseh bajnokit a Litvínov ellen, hogy mit tud az „öreg", mert ki tudja, meddig lehet még a játékának tapsolni. A meccs másnapján aztán még a lap néhány kérdésére is válaszolt az olimpiai és világbajnok, kétszeres Stanley-kupa győztes hokis, amelyből kiderült, az a titka, hogy azt csinálja, amit szeret, és hogy a kladnói klub tulajdonosaként leginkább Diego Maradonához tudja hasonlítani a helyzetét.

„A minap láttam egy filmet Diego Maradonáról, talán hozzá tudnám hasonlítani a helyzetemet, bár szerintem nincs rajtam akkora nyomás. Ez a „munkám" velejárója és ezt el kell fogadni, ráadásul nemcsak játékosként, hanem tulajdonosként is képviselem a klubot. Sajnos ez néha azt is jelenti, hogy nagyon kevés időm marad az egyéb dolgaimra és a szurkolókra” – felelte a szélső-tulajdonos-legenda.

A teljes cikk ide kattintva olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik