Erste Liga: a MAC Újbuda legyőzte a Vasast az idénynyitón

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.09.12. 21:37
null
Sofron István (balra) két gólt szerzett, egy asszisztot adott (Fotó: Vasas Jégkorong)
A MAC HKB Újbuda 6–3-ra legyőzte az Opten Vasas HC-t a jégkorong Erste Liga 2020/21-es idényének szombati nyitómérkőzésén.

A szlovák ligából visszatérő MAC, valamint a Hokiklub Budapest összeolvadásából létrejött MAC HKB Újbuda játékosa, Sofron István szerezte az idény első gólját a Tüskecsarnokban.

Az új névadó szponzorát szerdán bejelentő Vasas az első harmadban egyenlíteni tudott, ám a házigazda a második húsz percben ütött négy góllal eldöntötte a találkozót. Bár záró felvonásban a káposztásmegyeriek két gyors góllal közelebb zárkóztak, a MAC egy emberhátrányos találattal lezárta az összecsapást.

JÉGKORONG ERSTE LIGA

MAC HKB ÚJBUDA–OPTEN VASAS HC 6–3 (1–1, 4–0, 1–2)
Tüskecsarnok, 504 néző. V: Németh M., Babic, Soltész, Mizsák
MAC: Bálizs
Dóczi, Pozsgai – Macaulay, Tornyai M. – Bugár, Csollák – Garát      (1),      Jászai
NAGY KRISZTIÁN 1 (2), SCHLEKMANN 1 (2), SOFRON 2 (1) – Kreisz, BRANCE ORBÁN 1, TERBÓCS (1) – Kedves, Lőczi, Majoross B. – Molnár B. 1, Ritter, Strenk O.
Edző: Kangyal Balázs
VASAS: Tóth K.
Bukor, Seregély – LÉRÁNT (2), Surányi – Farkas B., Tornyai G. – Kováts, Horváth B.
Bödök, Schmál, Szlama – Czakó, Csiki A., TURBUCZ 1 – Nagy M. 1, NÉMETH Á., SZALMA (1) – Béres (1), Farkas M. 1, Pápa B. (1)
Edző: Ladányi Balázs
Kiállítások: 10, ill. 8 perc
Kapura lövések: 46–36
MESTERMÉRLEG
Kangyal Balázs: –
Tanulságos volt: egy találkozó hatvan percig tart, addig kell koncentrálni. Az idény első győzelmét mindig nehéz megszerezni, mégis nyertünk, úgy, hogy volt harminckét és tizenhét éves gólszerzőnk is. Emiatt büszke vagyok, de friss vezetőedzőként voltak időszakok, amikor azt hittem, öngyilkos leszek...
Ladányi Balázs: – Nem az eredmény a legnagyobb probléma, hanem a visszatérő gyermeteg hibák. Bizonyos periódusokban szépen játszottunk, de a hibáinkat az ellenfél keményen megbüntette – a hullámvölgyeket ki kell simítanunk.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik