Cortinát rengeteg emléke köti Magyarországhoz

Vágólapra másolva!
2010.08.24. 20:10
null
Pat Cortinát a 2005-ös bajnoki cím ünneplésekor dobolják a levegőbe a fehérvári játékosok<br />(Fotó: Szabó Miklós, NS-archív)
Az egykori magyar sz&ouml;vets&eacute;gi kapit&aacute;ny &eacute;lete tal&aacute;n legnehezebb bajnoki szezonja előtt &aacute;ll, hiszen csapata, az EHC M&uuml;nchen indul&aacute;si jogot nyert a n&eacute;met első oszt&aacute;ly&uacute; j&eacute;gkorongbajnoks&aacute;gba, a DEL-be. A n&eacute;met alakulat k&eacute;t felk&eacute;sz&uuml;l&eacute;si meccset is j&aacute;tszott a kanadai-olasz tr&eacute;ner kor&aacute;bbi csapat&aacute;val, a SAPA Feh&eacute;rv&aacute;r AV19-cel. Az &eacute;rzelmekkel teli l&aacute;togat&aacute;s &eacute;s Pat Cortina mellett nem lehet elmenni sz&oacute; n&eacute;lk&uuml;l.

„Nem is tudom megszámolni, hány emlékem és hány barátom köt Magyarországhoz és Székesfehérvárhoz. Először borzalmasan nehéz volt belépni a csarnokba. Ifjabb Ocskay Gábor temetése óta nem jártam itt. Aztán azzal vigasztaltam magam, hogy Gábor mindig velünk lesz. A jégcsarnok, az akadémia, a csapat mind az ő nevét viseli, méltóképpen megőrizve az emlékét. Szerencsére meglátogathattam néhány barátomat, és ami nem mellékes, a jelenkori és a volt csapatomat láthattam együtt a jégen. Felejthetetlen élmény marad ez is. Remélem, hamarosan újra ellátogathatok Székesfehérvárra" – nyilatkozta Cortina.

„Óriási kihívás lesz az első DEL-szezon számomra és a csapat számára is. Tizenöt játékost tartottunk meg az előző szezonból, meghálálva azt, hogy ezeknek a hokisoknak köszönhetően megnyertük a másodosztályt. Meggyőződésem, hogy játékosaim a legmagasabban jegyzett német bajnokságban is megállják a helyüket, más kérdés, hogy nagyon hosszú a szezon. A legnehezebb az lesz, hogy folyamatosan, mindegyik fordulóban jó teljesítményt nyújtsunk. Ez az év azt szolgálja, hogy megtanuljuk, hogyan kell működnie egy igazi DEL-csapatnak, hogy lerakjuk az alapjait egy későbbi, sikeres DEL-csapatnak. Elégedett leszek, ha az első tízben végzünk" – tette hozzá a korábbi magyar szövetségi kapitány.

„A Magyar Jégkorong-szövetség felkért, hogy legyek az U18-as válogatott mentora. Egyelőre nem tudom, mennyi időm lenne erre a munkára, az első most tényleg az EHC München. De ha marad időm, nagyon szívesen megosztom az edzőkkel a tapasztalataimat. Leginkább azt, hogyan használhatják tehetségüket, hogyan legyen versenyképes a csapatuk és egyáltalán, milyen a nyerő mentalitás. Egyelőre csak annyit tudok mondani, hogy Hajrá Magyarország!" – zárta a rövid interjút Cortina. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik