A héten eldőlhet Mihály Árpád sorsa

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2010.05.11. 13:25
null
Kérdéses, hogy marad-e Fehérváron Mihály Árpád (Fotó: Szabó Miklós - archív)
Címkék
Számos kérdés eldőlhet a következő napokban a Sapa Fehérvár AV19 háza táján: kiderül, hogy Mihály Árpád marad-e a csapatnál, valamint az edzőkérdésben is döntés születhet.

Nem támogatja tovább a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát a tehetős erdélyi üzletember, Csató Kovács Imre, aki eddig Mihály Árpád csatár fizetését is állta.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-nek kedden elmondta: Csató a jövőben a csíkszeredai hokit segíti.

„Tudni lehetett, hogy Csató támogatása nem tart örökké. A szülőföldjéről megkeresték, és érthető a lépése. Csak hálával tartozunk neki" – fogalmazott Ocskay, aki azt még nem tudta megmondani, mi lesz a támadó sorsa.

A korábban a tengerentúlon is megforduló, ponterős Mihály elvileg a két év múlva sorra kerülő világbajnokságon játszhatna tétmérkőzésen a magyar válogatottban, de csak akkor, ha magyar klubban marad. A válogatottban ugyanis csak olyan honosított játékos léphet jégre, aki folyamatosan legalább három évig magyar csapatban szerepelt. A 30 éves Mihály egy évet játszott a Fehérvárban.

Ocskay nem tagadta: még nem dőlt el, ki lesz Jarmo Tolvanen vezetőedző utódja, ugyanis az első számú kiszemelttel végül nem sikerült megállapodni.

„Mihály Árpival a héten ülünk le tárgyalni, míg az edzőkérdés, remélem, a jövő héten megoldódik" – mondta a szakosztály-igazgató.

Az együttes válogatott kapusa, Hetényi Zoltán a héten próbajátékra utazik a finn élvonalbeli Lahti Pelicanshoz. A játékost még egyéves szerződés köti a fehérváriakhoz, ám a klub nem zárkózna el attól, hogy elengedje külföldre.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik