MTI 2010.05.11 13:25 Frissítve: 2015.03.23 02:22

A héten eldőlhet Mihály Árpád sorsa

Számos kérdés eldőlhet a következő napokban a Sapa Fehérvár AV19 háza táján: kiderül, hogy Mihály Árpád marad-e a csapatnál, valamint az edzőkérdésben is döntés születhet.

Kérdéses, hogy marad-e Fehérváron Mihály Árpád (Fotó: Szabó Miklós - archív)
Kérdéses, hogy marad-e Fehérváron Mihály Árpád (Fotó: Szabó Miklós - archív)

Nem támogatja tovább a Sapa Fehérvár AV19 jégkorongcsapatát a tehetős erdélyi üzletember, Csató Kovács Imre, aki eddig Mihály Árpád csatár fizetését is állta.

Id. Ocskay Gábor szakosztály-igazgató az MTI-nek kedden elmondta: Csató a jövőben a csíkszeredai hokit segíti.

„Tudni lehetett, hogy Csató támogatása nem tart örökké. A szülőföldjéről megkeresték, és érthető a lépése. Csak hálával tartozunk neki" – fogalmazott Ocskay, aki azt még nem tudta megmondani, mi lesz a támadó sorsa.

A korábban a tengerentúlon is megforduló, ponterős Mihály elvileg a két év múlva sorra kerülő világbajnokságon játszhatna tétmérkőzésen a magyar válogatottban, de csak akkor, ha magyar klubban marad. A válogatottban ugyanis csak olyan honosított játékos léphet jégre, aki folyamatosan legalább három évig magyar csapatban szerepelt. A 30 éves Mihály egy évet játszott a Fehérvárban.

Ocskay nem tagadta: még nem dőlt el, ki lesz Jarmo Tolvanen vezetőedző utódja, ugyanis az első számú kiszemelttel végül nem sikerült megállapodni.

„Mihály Árpival a héten ülünk le tárgyalni, míg az edzőkérdés, remélem, a jövő héten megoldódik" – mondta a szakosztály-igazgató.

Az együttes válogatott kapusa, Hetényi Zoltán a héten próbajátékra utazik a finn élvonalbeli Lahti Pelicanshoz. A játékost még egyéves szerződés köti a fehérváriakhoz, ám a klub nem zárkózna el attól, hogy elengedje külföldre.

2021.11.14 23:18:52

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Kétségünk ne legyen, az életük napjának remélt vasárnap után most senki sem csalódottabb lányainknál.

2021.11.14 15:40:39

Jégkorong DÉNES SZILÁRD (összefoglaló), HARMATH ÁKOS (percről percre)

A magyar női jégkorong-válogatott 5–1-re kikapott a csehektől, így eldőlt: nem lesz ott a jövő évi olimpián.

2021.10.14 19:36:57

Jégkorong S. TÓTH JÁNOS

ALAPVONAL. A Nemzetközi Jégkorongszövetség elküldte a megfigyelőit Kínába, s az ő tapasztalataik alapján dönt majd arról, maradhat-e a pekingi játékok mezőnyében a hazaiak férficsapata; ha nem, a világranglistán 11. Norvégia lehet a beugró.

2021.10.07 21:54:44

Jégkorong BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. A felelősség tehát továbbra is nagy a mai magyar jégkorongozókon, mert úton-útfélen a közelmúlt hőseivel hasonlítják össze őket, viszont a körülményeket tekintve ők már többre hivatott sportolók, és remélhetőleg szintet is tudnak lépni.

2021.10.07 20:27:00

Jégkorong CS. B.

A magyar szövetség bejelentése szerint hat együttes a selejtezőben kezdi meg a szereplését.