Junior jégkorong-vb: nem játszhatott a címvédő

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2021.12.29. 13:47
Két játékos pozitív koronavírustesztje miatt a címvédő amerikai válogatott nem tudott kiállni a svájci csapat ellen a Kanadában zajló junior jégkorong-világbajnokságon – írja az MTI.

A legjobb 20 éven aluliak tornáján eddig öt játékos és két hivatalos személy akadt fenn a koronavírus-ellenőrzésen. Az előírások alapján amelyik csapatban egynél több pozitív eset történik, az nem játszhatja le soron következő mérkőzését. Így a svájciak 1–0-ra nyertek a szabályok értelmében. Az később derül ki, hogy az amerikai csapat a magyar idő szerint csütörtök hajnali, svédek elleni összecsapáson jégre léphet-e.

Később az is kiderült, hogy az ugyancsak a szerdai játéknapon esedékes cseh–finn összecsapást sem tudják megrendezni, mert a cseheknél pozitív eredményt hozott egy teszt, ami miatt az egész együttes azonnal karanténba került és nem léphet pályára. A találkozót így 1–0-s gólkülönbséggel, játék nélkül az északiak nyerték.

Korábban egy-egy finn, svájci és osztrák hokis produkált pozitív koronavírustesztet az Edmontonban és Red Deerben zajló vb-n.

A pandémia miatti bizonytalan helyzetben a nemzetközi szövetség korábban úgy döntött, hogy a tízcsapatos világbajnokságról nem lesz kieső.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik