EWHL: Bécsben sem tudták megállítani a Hokiklubot

Vágólapra másolva!
2016.12.05. 11:37
Vasárnap este Bécsben, a Sabres Wien vendégeként léptek pályára a KMH Budapest női csapatának játékosai az EWHL-ben. A Tüskecsarnokban két héttel ezelőtt aratott fölényes győzelmük után bizakodva korcsolyáztak jégre a budapesti lányok, bár tudták, hogy nincs borítékolva számukra a győzelem. A találkozó 5–2-es vendégsikerrel végződött.

A mérkőzés tizennegyedik percében a magyar csapat szerezte meg elsőként a vezetést; Somogyi Vivien pattintotta be a korongot az osztrák kapuba Ungár Rebeka, valamint Tóth Enikő átadásából. A hazai csapatnak sikerült kiegyenlítenie nem sokkal a játékrész vége előtt, ám egy osztrák szabálytalanságot követően a Hokiklub végezhetett el büntetőlövést. Ez utóbbit a csapatkapitány, Dabasi Réka hibátlanul értékesítette, így 2–1-es budapesti vezetéssel mehettek a csapatok az első szünetre.

A második harmad ötödik percében ismét Somogyi Vivien volt eredményes, ezúttal Averi Nooren és Esther Kantor passzaiból.

A második szünet után, a mérkőzés negyvenkettedik percében Esther Kantor lőtt újabb gólt korábbi csapatának kapujába. Az állás így már 4–1 volt a magyar együttes javára. Az ötvenhatodik percben a hazaiaknak sikerült kihasználniuk emberelőnyös helyzetüket és szépítettek 4–2-re. A találkozó végét jelző dudaszó előtt négy másodperccel Dabasi Réka biztosította be a győzelmet csapata számára, Esther Kantor és Horváth Tiffany passzaiból. Így a rangadó a Hokiklub 5–2-es győzelmével végződött.

Szombaton a villachi Gipsy Girls csapatát fogadta a KMH Budapest II az osztrák DEBL bajnokságban. A találkozó magabiztos 4–0-s hazai győzelemmel zárult.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik