Magabiztos győzelem a litvánok ellen a jégkorong-világbajnokságon

Vágólapra másolva!
2008.04.14. 12:01
Megnyerte második mérkőzését is a magyar férfi jégkorong-válogatott a Japánban zajló Divízió 1-es jégkorong-világbajnokságon. Az észtek elleni 5-3-as siker után ezúttal egy másik baltikumi csapat, Litvánia volt az ellenfél.
A magyar játékosoknak hatszor volt okuk gólörömre
Fotó: Szabó Miklós (archív)
A magyar játékosoknak hatszor volt okuk gólörömre
A magyar játékosoknak hatszor volt okuk gólörömre
Fotó: Szabó Miklós (archív)
A magyar játékosoknak hatszor volt okuk gólörömre

Mindkét csapat előtt adódtak lehetőségek a mérkőzés első perceiben, gól azonban csak tíz perc elteltével született. Egy négy a három elleni emberelőnyös szituációt kihasználva aztán Vas Márton révén megszerezte a vezetést a magyar csapat.

Az emberelőny egyébként egy Ocskay Gábor elleni fault után született, miután az Alba Volán támadója abszolút ziccerben tört ki, és büntetőt érően akasztották.

A büntető elmaradt, az emberelőnyt azonban kihasználtuk.

Előbb Vas Márton került nagy helyzetbe, kétszer is próbálkozhatott közelről, az első kísérletet még lábbal védte a litván kapus, másodszorra azonban már nem tudott hárítani Dauksevicius. (1-0)

A gól után Vast durván elgázolta hátulról Nausedas, így újabb kiállítást kaptak a litvánok, úgyhogy továbbra is emberelőnyben támadhattunk.

Ennek hamarosan meg is lett az eredménye, mikor Ocskay Gábor talált a lábak között az ellenfél kapujába. (2-0)

A második harmadban is a tizedik perc hozta meg az első magyar gólt: egy lövés után Dauksevicius még védett, a palánkról nagy ívben visszapattanó korongot Palkovics Krisztián közelről, parádés mozdulattal ütötte kapásból a Litván kapuba. (3-0)

A játékrész 15. percében büntetőhöz jutott a magyar csapat, amelyet Kovács Csaba magabiztosan értékesített. (4-0) Kovácsnak ez már a harmadik gólja volt a vb-n.

A záró harmad végén Ocskay Gábor második találatával alakult 5-0-ra az eredmény.

De nem ez volt a vége, mert még Ladányi Balázs is vágott egyet, így a mind a három harmadot 2-0-ra nyerve a magyar válogatott magabiztos, 6-0-s sikert aratott.

DIVÍZIÓ 1-ES JÉGKORONG-VILÁGBAJNOKSÁG

SZAPPORO, JAPÁN
Magyarország – Litvánia 6-0 (2-0, 2-0, 2-0)
Gól: Vas Márton, Ocskay Gábor (2), Palkovics Krisztián, Kovács Csaba, Ladányi Balázs
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik