Megvan az első: az Alba Volán sikerét hozta a finálé nyitó mérkőzése

Vágólapra másolva!
2008.03.14. 19:14
Az Alba Volán nyerte a jégkorong OB I. döntőjének első mérkőzését Csíkszeredán, a helyi Hockey Club ellen. A székesfehérváriak Ocskay két góljával vezettek 2-1-re az első harmad után, a hazaiak egyenlítettek a másodikban. A záró játékrészben előbb ismét Ocskay volt eredményes, majd Palkovics találatával már 2-4 volt. A Csíkszereda Petres révén szépített, de Galvins gólja eldöntötte a meccset (3-5).
Fotó: Mirkó István
Fotó: Mirkó István

Gyakorlatilag azzal kezdődött a mérkőzés, hogy Ocskay Gábor gólszerző lett, hiszen az Alba Volán centere alig két perc alatt Patrik Polc mögé juttatta a korongot.

A szlovák kapus hamarosan benyelte a másodikat is, amiben ráadásul vastagon benne volt, hiszen a pakk a bal vállán megpattantva jutott a hálóba. Az öt és fél perc alatt bekapott dupla pedig annyira kikezdte az idegeit, hogy amikor egy újabb próbálkozás a sisakjáról vágódott le, hosszú percekig ápoltatta magát a kapuja előtt, majd cserét kért.

A harmad közepén Patrik Bosak szépített, előtte azonban kiesett az egyik plexilap a HC térfelének sarkában, sőt, úgy tetszett, a nagy eredményjelző is megadja magát.

Nem tette és a HC sem, a középső etap felénél pedig Tomas Kramny egyenlített is, hiába írta a zsűri Ladislau Harabin neve mellé a találatot.

A második szünet után már némi játék is folyt a jégen, addig ugyanis minimum álmoskás volt a hangulat a csarnokban, a négy gól ellenére. A finis azonban igazán mozgalmasra sikeredett: Ocskay meglőtte harmadik gólját is, s habár a HC egyáltalán nem akarta feladni a meccset, kapusa, Polc bizonytalan játéka miatt végül is magabiztosan győzött a Volán, s lépett egyet a bajnoki címvédés felé.

FÉRFIBAJNOKSÁG, DÖNTŐ

ELSŐ MÉRKŐZÉS
HC CSÍKSZEREDA–ALBA VOLÁN 3–5 (1–2, 1–0, 1–3)
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 2000 néző
V: Trilar (szlovén), Kovács B., Nagy A. (mindkettő magyar)
Kiállítások: 6+10 perc fegyelmi (Kramny), ill. 18 perc
A négy győzelemig tartó párharc állása: 0–1
HC CSÍKSZEREDA: Polc – Nagy I., Blanár, Lőrincz L., Szabó I., Racek, Harabin, Kramny, K. Kovac, Petres, Bosak, Malinka, Pipa, Antal Zs., Virág Cs., Mihály, Scibran, Flinta, Bíró, Péter L., Molnár Zs., Fülöp R. (kapus)
Edző: Marcel Ozimák
ALBA VOLÁN: Hetényi – Tokaji, Horváth A., Vaszjunyin, Ocskay, Palkovics, Galvins, Svasznek, Kovács Cs., Sofron, Ftorek, Kangyal, Ondrejcík, Gröschl, Majoross, Benk, Allen, Borostyán, Fodor, Rajz
Edző: Ted Sator
Gólok. 1:56: Ocskay (0–1). 5:36: Ocskay (Horváth A. – emberelőny, 0–2). 11:13: Bosak (K. Kovac, Harabin – kettős emberelőny, 1–2). 31:47: Kramny (ee., 2–2). 42:12: Ocskay (Palkovics – emberhátrány, 2–3). 54:55: Palkovics (2–4). 56:19: Petres (K. Kovac, 3–4). 56:55: Galvins (Kovács Cs., Ftorek, 3–5)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik