Egygólos vereség Fehérváron, a középszakasz második mérkőzésén

Vágólapra másolva!
2008.01.13. 20:44
Az osztrák Erste Bank Liga alsóházának középszakaszában az Alba Volán hazai pályán egygólos vereséget szenvedett a tabellán előtte (és első helyen) álló szlovén Olimpija Ljubljana csapatától. Ted Sator csapata kétgólos előnyt tékozolt el, a vendéggárda innen fordította meg a mérkőzést.
Az Olimpija Ljubljanát ezúttal sem sikerült legyőzni
Danis Barna (archív)
Az Olimpija Ljubljanát ezúttal sem sikerült legyőzni
Az Olimpija Ljubljanát ezúttal sem sikerült legyőzni
Danis Barna (archív)
Az Olimpija Ljubljanát ezúttal sem sikerült legyőzni

Hetényi Zoltán ezúttal is a kezdőben kapott helyet, akárcsak a legutóbbi fordulóban Innsbruckban. A mérkőzés kiegyenlített volt, és a hazai pályán játszó Alba Volán kezdett jobban.

A fehérváriak új szerzeménye, Sam Ftorek talált először kapuba a nyolcadik perc elején emberelőnyből, miután Tokaji Viktor passzát Alex Westlund hálójába juttatta. Hetényi ugyanakkor hét hárítással őrizte meg kapuja érintetlenségét, ami egyben azt is jelentette, hogy a Volán egygólos előnnyel zárta az első harmadot.

Köszönhető volt ez talán annak is, Raffaele Intranuovo egy kétperces kiállítást és tízperces büntetést gyűjtött be, így csak a harmad utolsó perceire állhatott vissza.

A második periódusban ismét jól kezdett a magyar csapat, Kovács Csaba növelte a hazaiak előnyét, a játékrész mégis a vendégeké volt. Hat perc múlva Tomaz Vnuk szépített, újabb öt perc múlva pedig Intranuovo egalizálta az állást Pasi Petriläinen passzát értékesítve - Toni Shivonen kiállításának köszönhetően emberelőnyös helyzetből.

A záróperiódus így újból egyenlő állásról kezdődött, de nem úgy, ahogy a hazai gárda tervezte, ill. szerette volna. A játékrész nyolcadik percében Jeremiah McCartyt hozta kihagyhatatlan helyzetbe Nik Zupancic, így a Ljubljana - a meccs során először - átvette a vezetést.

Mint kiderült, többször nem volt rá szüksége, a vendéglátók már nem tudtak újra kiegyenlíteni, pláne átvenni a vezetést. A mérkőzés végérn Tokaji még összeszedett egy tízperces büntetést, de ez már nem számított, lévén az utolsó előtti percben történt.

Győzelmével a Ljubljana megerősítette pozícióját az alsóház élén, a székesfehérvári alakulat a második helyről várja a folytatást.

ESRTE BANK LIGA, OSZTRÁK ÉLVONALBELI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG, KÖZÉPSZAKASZ, 2. FORDULÓ

ALBA VOLÁN – OLIMPIJA LJUBLJANA 2-3 (1-0, 1-2, 0-1)
Székesfehérvár, 2800 néző, V: Altersberger, Wolmuth, Zehenthofer (osztrákok)
ALBA VOLÁN: Hetényi - Horváth A., Tokaji, Palkovics, Ocskay, FTOREK, Allen, Galvins, M. Kralj, SIHVONEN, KOVÁCS CS., Ondrejcik, Kangyal, Gröschl, Majoross, Vaszjunyin, Svasznek, Benk, Sofron, Fodor
LJUBLJANA: WESTLUND - Kuznik, Mitchell, Felsner, ELIK, Yarema, PETRILAINEN, Tavzelj, Muric, Vnuk, Intranuovo, Pavlin, McCARTHY, Avgustincic, Zupancic, Music, Groznik, Hocevar, J. Kralj
Gólok: 7:10 Ftorek (Ocskay, Tokaji, 1:0 emberelőny), 24:34 Kovács Cs. (2:0), 30:0.9 Vnuk (Muric), Felsner (2:1), 35:13 Intranuovo (Elik, Petriläinen, 2:2, emberelőny), 47:30 McCarthy (Zupancic, 2:3)
Kiállítások: 12+10 perc (Tokaji), ill. 12+10 perc (Intranuovo)

TOVÁBBI EREDMÉNYEK:

ALSÓHÁZ:
Graz 99ers Innsbrucker Haie 3-4-büntetőkkel (1-0, 1-1, 1-2, 0-0, 0-1)
FELSŐHÁZ:
Red Bull Salzburg Villacher SV 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)
Klagenfurter AC Black Wings Linz 1-3 (1-1, 0-1, 0-1)
HK Acroni Jesenice Vienna Capitals 0-4 (0-1, 0-2, 0-1)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik