NHL: az eddigi edző lett az Ottawa általános igazgatója

Vágólapra másolva!
2007.06.19. 09:22
Kevesebb mint két héttel az elveszített Stanley-kupa-döntő után az észak-amerikai profi jégkorongligában szereplő Ottawa Senators menesztette John Muckler általános igazgatót, és Bryan Murrayt, a csapat eddigi vezetőedzőjét ültette a helyére.
Bryan Murray
Bryan Murray
Bryan Murray
Bryan Murray
Murray szerződése edzőként június 30-án jár le, és Eugene Melnyk tulajdonos azt mondta: a váltás ez a megfelelő alkalom.

„(Murray) megmutatta, hogy mire képes menedzserként. Arra gondoltunk, hogy ha már útelágazáshoz érkeztünk, és ennek meg kell történnie, akkor történjen meg még a játékosbörze előtt” – fogalmazott Melnyk.

Az évente megrendezett NHL-draftot pénteken és szombaton bonyolítják le a tengerentúlon.

A Quebec államban született, 64 éves Bryan Murray 2002–2004 között volt a jelenlegi bajnok Anaheim Ducks általános igazgatója, és 1996-ban a Florida Panthersnél is hasonló feladatokat látott el.

A leváltott John Mucklernek más feladatot ajánlottak fel a Senatorsnál, ő azonban ezt nem fogadta el.

Melnyk arról is beszélt, hogy az Ottawánál hosszú távban gondolkodnak, nem akarnak olyan csapat lenni, amelynek van egy nagyszerű szezonja (mint a legutóbbi), és aztán négy-öt esztendőn át megint visszasüllyed a középszerűségbe.

A következő vezetődzőt néhány héten belül szerződtetik – tette hozzá Bryan Murray.

Az Ottawa Senators a 2006–2007-es alapszakaszt 48 győzelemmel zárta, és később bejutott a nagydöntőbe, ahol 4-1-es összesítéssel alulmaradt az Anaheimmel szemben.

A menesztett John „Mucks” Muckler az Edmonton Oilersnél segédedzőként, majd később főedzőként öt Stanley-kupát nyert. A Senatorsnál 2002 óta dolgozott.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik