A kacsák sikere, először került Kaliforniába a Stanley-kupa

Vágólapra másolva!
2007.06.07. 08:15
Ismét megverte hazai pályán az Anaheim az Ottawa Senatorst, így története során első ízben megnyerte a Stanley-kupát. A kacsák történelmet írtak, korábban még sohasem nyerte meg kaliforniai csapat az NHL-t. Scott Niedermayer lett a playoff MVP-je, testvérével, Robbal 1983 óta ők az első testvérpár, akik elhódították a kupát.
A Niedermayer fivérek édesanyjukkal és a Stanley Kupával
Reuters
A Niedermayer fivérek édesanyjukkal és a Stanley Kupával
A Niedermayer fivérek édesanyjukkal és a Stanley Kupával
Reuters
A Niedermayer fivérek édesanyjukkal és a Stanley Kupával

A Stanley Kupa döntőjének első négy meccséből hármat megnyert az Anaheim az Ottawa ellen, és az ötödik mérkőzésen hazai pályán harcolhatta ki a végső győzelmet.

A kacsáknál visszatért az eltiltásából Chris Pronger, a negyedik percben ki is osztott egy gólpasszt, ezt McDonald használta ki egy emberelőnyös helyzetben.Az Anaheim még a harmad vége előtt megduplázta előnyét Rob Niedermayer révén.

A hazai nézők által egész végig kifütyült Alfredsson ugyan szépített, de Chris Phillips hibája visszaállította a különbséget: a védő a saját kapuja elé vitte a korongot, amely Emery korcsolyájáról csúszott be.

A harmad végén újra Alfredsson volt eredményes egy emberhátrányos helyzetből, de nem sokáig volt egy gól a Senators hátránya, ugyanis 50 másodperc múlva Francois Beauchemin visszaállította a különbséget, lövése Volcsenkovon változtatott irányt.

Az utolsó harmadban Travis Moen és Corey Perry találata csak még biztosabbá tette a kaliforniaiak győzelmét, kezdődhetett a fieszta.

Az Anaheim Ducks nemcsak hogy első bajnoki címét nyerte, de először került Kaliforniába is a Stanley-kupa. A playoff legértékesebb játékosa a négyszeres bajnok Scott Niedermayer lett.

A két Niedermayer egyébként 1983 óta az első testvérpár, amely el tudta nyerni a Stanley Kupát: huszonnégy éve Brent és Duane Sutter a New York Islanders színeiben szerezte meg a serleget.

STANLEY KUPA, DÖNTŐ

5. MÉRKŐZÉS
Anaheim Ducks-Ottawa Senators 6-2 (2-0, 2-2, 2-0)
Gólszerzők: McDonald (4.), R. Niedermayer (18.), Moen (36., 45.), Beauchemin (39.), Perry (58.), illetve Alfredsson (32., 38.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik