Malkin klasszis teljesítményét követően elődöntőben a házigazdák

Vágólapra másolva!
2007.05.09. 17:15
A Moszkvában zajló 71. jégkorong-világbajnokságon a házigazda orosz válogatott biztosította elsőként a helyét az elődöntőben, miután magabiztos játékkal simán 4-0-ra verte Csehországot. A találkozón Malkin két gólt szerzett, míg Eremenko kapott gól nélkül „hozta le” a mérkőzést.
Ovecskin (pirosban) ezúttal nem szerzett gólt
Ovecskin (pirosban) ezúttal nem szerzett gólt
Ovecskin (pirosban) ezúttal nem szerzett gólt
Ovecskin (pirosban) ezúttal nem szerzett gólt

Elkezdődött a világbajnokság! Hivatalosan ugyan már április 27-én megkezdődtek a küzdelmek, de aki egy cseppet is nyomon követi a jégkorongot, tökéletesen tudja, hogy az érdemi küzdelmek a legjobb nyolc között kezdődnek.

Az első negyeddöntőben a házigazda orosz válogatott „fogadta” a cseheket, és helyenként látványos hokit bemutatva simán nyert 4-0-ra.

Pedig a mérkőzés elején megvolt az esélye a vezetés megszerzésére a cseh válogatottnak, ám emberelőnyben képtelenek voltak a kapuba találni.

Ami nem ment az egyik oldalon, ment a másikon: Markov bombázta a rövid felsőbe a korongot, egy tökéletesen végigjátszott emberelőnyös szituáció végén. Ez volt a hátvéd nyolcadik pontja a tornán.

A folytatásban felborult a pálya, az oroszok alig engedték ki ellenfelüket a saját térfeléről, ám újabb gólt nem eredményezett a nyomasztó fölény. Sőt! Ha Irgl a tizenharmadik percben jobban koncentrál, egalizálhatta volna az állást. Eremenko azonban bebizonyította, hogy lehet rá számítani, és védte a cseh játékos közeli lövését.

Az első harmadban Cechmánek „tartotta meccsben” Csehország válogatottját, a kapus tizennégy lövést hárított.

A második periódusban úgy tűnt a csapatok tökéletesen megelégedtek a kialakult eredménnyel, az oroszok nem akartak egy esetleges bekapott góllal esélyt adni a cseheknek, míg a „vendégek” bíztak abban, hogy az utolsó harmadban egy jó 5-10 perccel ledolgozhatják minimális hátrányukat.

Nem így történt! Rögtön a harmadik harmad első percében megduplázták az előnyüket az oroszok! Kovalcsuk lövése kipattant Cechmánekről, a pakkot pedig Malkin szinte lehetetlen szögből, egy kézzel (!) juttatta a kapuba.

Bő nyolc perccel a találkozó vége előtt pedig végleg megpecsételődött a csehek sorsa. Radulov használta ki, hogy az egyre fáradó csehek nem bírtak felszabadítani, és juttatta a pakkot a gólvonalon túlra.

Malkin pedig az ötvenötödik percben megforgatta a tőrt a csehek hátában, már-már megalázó találatával kialakult a 4-0-s végeredmény.

71. VILÁGBAJNOKSÁG

NEGYEDDÖNTŐ
OROSZORSZÁG-CSEHORSZÁG 4-0 (1-0, 0-0, 3-0)
G: Markov 7., Malkin 41., 55., Radulov 52.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik