Hudák Gábor: A Cortina-csapat már nagyon megérdemelné a feljutást

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.04.11. 13:03
Vasárnap Litvánia ellen kezdi meg idei világbajnoki szereplését a Pat Cortina szövetségi kapitány által irányított magyar jégkorong-válogatott. A találkozót 16.30 órai kezdettel, Ljubljanában rendezik, ám előtte, mintegy ráhangolásként szerdán délután, Miskolcon utolsó felkészülési összecsapásán lép jégre nemzeti együttesünk. A mérkőzés 18.00 órakor kezdődik. Hudák Gábor, a ferencvárosiak volt válogatott centere a maga részéről nem vonna le messzemenő következtetéseket a mai mérkőzés eredményéből, és a vb-házigazda szlovének elleni találkozón várja az „utódoktól” a bravúrt.
Ladányi Balázs (középen) válogattunk egyik húzóembere
Mirkó István
Ladányi Balázs (középen) válogattunk egyik húzóembere
Ladányi Balázs (középen) válogattunk egyik húzóembere
Mirkó István
Ladányi Balázs (középen) válogattunk egyik húzóembere

„Ez a korosztály már nagyon megérdemelné, hogy összejöjjön végre a feljutás - válaszolta a Nemzeti sport Online megkeresésére Hudák Gábor. - A szerdai, norvégok elleni találkozó eredményéből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, de jó jel, hogy ahogy a svédek és a lengyelek ellen, úgy ezúttal is kimondottan erős csapatot választottunk a vb előtt. Nyugodt szívvel engedem útjára a csapatot, nem féltem a srácokat és nagyon váron a szlovének elleni meccset, amely a feljutást illetően sorsdöntő lehet. Tudom, ellenfelünk az elmúlt években a legmagasabb osztályt is megjárta, ellentétben velünk, de egy bravúrral őket is el lehet csípni. Még saját otthonukban is. És ez a magyar válogatott képes bravúrokra.”

A mieinken és a szlovénokon kívül még a litvánok, a románok a japánok és a britek szerepelnek a Divízió I-s vb B csoportjában.

„Előbbi két csapat nem okozhat gondot, utóbbi kettőt pedig velünk egy szintre sorolom. A hozzánk hasonló erősségű gárdák ellen néhányszor megszenvedtünk a közelmúltban, értek kellemetlen meglepetések is, de ha verjük a szlovéneket, lendületet és önbizalmat kapunk, és talán akkor még egy vereség is belefér, a körbeverés után pedig bármi megtörténhet. Ebben a magyar válogatottban vannak olyan játékosok, akik képesek elviselni ezt a terhet és eldönteni egy forró hangulatú találkozót, a csapat pedig roppant fegyelmezett játékra képes.”

A vb-szereplés után nem sokkal később újra akad izgulnivalója a magyar jégkorongban, hiszen hetek múlva eldől, hol rendezhetik a 2012-s világbajnokságot, amelyre hazánk is kandidált.

„Megmondom őszintén, én, aki egy teljesen másik magyar jégkorongvilágban nőttem fel, már az is felfoghatatlan dolog volt, hogy a magyar válogatott Svédországgal játszik. Sorra épülnek a vidéki pályák, egyre jobban szélesednek az alapok, megtörtént az, amiről már a mi időnkben is sokat beszéltünk, de aztán gyökeres változások nem történtek.

Hudák Gábornak jelenleg minimális kapcsolata van a magyar jégkoronggal, de természetesen szeretett sportágából ettől függetlenül naprakész.

„A vendéglátásban dolgozok, most egyelőre annyi a kapcsolatom a jégkoronggal, hogy heti egy-két alkalommal edzünk az öregfiúkkal. De a vb-t már nagyon várom és a fiúknak is szurkolok.”
  • K.E.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik