Egy gól is elég volt a Detroitnak rossz sorozata megszakításához

Vágólapra másolva!
2007.03.27. 09:56
Az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság 164. játéknapján a Detroit Red Wings egy góllal legyőzte az Anaheim Ducks gárdáját. A Joe Louis Arenában rendezett összecsapás hőse Dominik Hasek a hazaiak kapusa volt. A cseh hálóőr a kapujára irányuló összes lövést hárította, s ezzel megszerezte karrierje 75. shutoutját.
Chris Kunitz (fehérben) sem tudott tújárni Hasek eszén
Chris Kunitz (fehérben) sem tudott tújárni Hasek eszén
Chris Kunitz (fehérben) sem tudott tújárni Hasek eszén
Chris Kunitz (fehérben) sem tudott tújárni Hasek eszén

Mindössze egy mérkőzést rendeztek az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság legutóbbi játéknapján. Az viszont két, nem akármilyen csapat rangadója volt!

Az utóbbi napokban gyengélkedő Detroit fogadta az Anaheim gárdáját. A Red Wings a találkozó előtt sorozatban négyszer szenvedett vereséget, igaz utolsó három mérkőzésen mindössze egy-egy góllal maradt alul aktuális riválisával szemben.

Ezúttal azonban Markovék nyertek minimális különbséggel.

A mérkőzés egyértelmű hőse a 25 védést bemutató Dominik Hasek volt, aki kapott gól nélkül „hozta le” a találkozót. A cseh kapusnak ez volt a hetedik shutoutja ebben az idényben, emlékezetes pillanatokban gazdag karrierje során pedig a hetvenötödik.

Mathieu Schneider a detroiti csapat védője nem lepődött meg Hasek kiemelkedő teljesítményén.

„Csak azt csinálta, amit mindig is szokott. Mindig megadja nekünk az esélyt, hogy megnyerjük a mérkőzést” - szólt a védő értékelése a találkozó után.

Schneidernek egyébként elévülhetetlen szerepe volt a győzelem kiharcolásában. A második harmadban ő és Tomas Holmstrom készítette elő a mindent eldöntő találatot, amit végül Pavel Dacjuk szerzett.

Győzelmével a Red Wings ismét beérte a Nyugati konferencia élén a Nashville Predators gárdáját. Mindkét csapatnak 103 pontja van, és biztos playoff résztvevő.

Érdekesség, hogy a Detroit megszakítás nélkül tizenhatodszorra jut be a rájátszásba, ez jelen pillanatban a leghosszabb sorozat az észak-amerikai profi sportok között. A második helyen – sorozatban 12 rájátszásba jutással – a New York Yankees baseball csapata áll.

ÉSZAK-AMERIKAI PROFI JÉGKORONG-BAJNOKSÁG (NHL)

ALAPSZAKASZ, 164. JÁTÉKNAP
Detroit Red Wings – Anaheim Ducks 1-0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik