Lenullázták a Rangerst és a Montrealt

Vágólapra másolva!
2007.01.17. 10:07
Az NHL, az észak-amerikai jégkorong-bajnokság alapszakaszának 102. játéknapján a liga legjobb mutatójával rendelkező együttese, az Anaheim újabb bizonyságot adott arról, hogy változatlanul hullámvölgyben van: ezúttal a St. Louis elleni hazai négygólos vereség taszította őket még mélyebbre.
Pavol Demitra (Minnesota Wild, 38) és Shawn Horcoff (Edmonton Oilers, 10) párosgyakorlata
Reuters
Pavol Demitra (Minnesota Wild, 38) és Shawn Horcoff (Edmonton Oilers, 10) párosgyakorlata
Pavol Demitra (Minnesota Wild, 38) és Shawn Horcoff (Edmonton Oilers, 10) párosgyakorlata
Reuters
Pavol Demitra (Minnesota Wild, 38) és Shawn Horcoff (Edmonton Oilers, 10) párosgyakorlata

A vendégek két harmad után már 5-0-ra vezettek, mindeközben a Kacsák 21 kapura tartó lövése sikertelennek bizonyult.

A biztos első helyen álló és magát már a rájátszás első fordulójában érző Anaheimet az utóbbi hetekben elkényelmesítették a korábbi sikerek. Legutóbbi tíz találkozójukon ötször kaptak ki, előtte 37 mérkőzésen mindössze négyszer szenvedtek vereséget.

Persze könnyen lehet, már most a folytatásra tartalékolják erőiket. Biztos emlékeznek még ugyanis a 2006-os tavaszi rájátszás első fordulójára, amikor a Nyugati-főcsoportban az alapszakasz 1-4. helyezettjét búcsúztatta az 5-8. helyen végzett négy gárda, utóbbiak közt éppen a Kacsákkal.

A hosszabbításban győzött a Carolina idegenben a Florida ellen, a döntő gólt emberelőnyös szituációban Williams szerezte a 62. perc végén.

Gólképtelen volt a NY Rangers a NJ Devils ellen, így az Ördögök Lukowich 10. percben szerzett góljával megnyerték az összecsapást. A NJ hálóőre, Brodeur a szezon során immár nyolcadszor őrizte meg kapuját a góltól.

A Vancouver Montrealban nullázta le a házigazda Szenátorokat. Luongónak 30 kapura tartó lövést kellett hatástalanítani, amit sikerrel meg is tett. Ez volt a hálóőr harmadik shutoutja a szezonban.

Magányos harcos, Ryan Smyth (Edmonton Oilers, 94) a Minnesota Wild védőerdejében
Reuters
Magányos harcos, Ryan Smyth (Edmonton Oilers, 94) a Minnesota Wild védőerdejében

A Columbus 4-4-t követően a túlórában győzött Chicagóban, Chimera 62:31-nél lőtte a mindent eldöntő találatot. A vesztes hazai csapatban Szmolinszki duplázott: második, 59. percben szerzett gólja túlórát ért. Igaz, hiába.

A Pittsburgh hazai pályán két harmadot követően 2-2-re állt a NY Islandres ellen, a zárórészt és így a találkozót aztán hárommal nyerték a Pingvinek. Crosby két gólt lőtt, csapattársa, a mérkőzés legjobbjának választott Christensen ugyancsak kétszer talált az ellenfél hálójába, de ráadásul még egyz asszisztot is vállalt.

Parázs hangulatban kezdődött a találkozó, amelynek 11. percében Malone 17(!), míg Whitney (mindkettő Pittsburgh) négy perc büntetést szedett össze, a vendégeknél Witt öttel, Gervais kettővel úszta meg.

Leginkább Hossa három góljának köszönhetően intézte el simán hazai pályán az Atlanta az LA Kingset.

Három góllal nyert az Ottawa a Washington ellen, a hazai együttesben Comrie két gólt szerzett.

A Toronto két harmad után 2-2-re állt a Tampa Bay vendégeként, majd két góljukkal – amelyek közül a másodikat az utolsó percben már üres kapuba lőttek – bebiztosították győzelmüket.

NHL, ÉSZAK-AMERIKAI JÉGKORON-BAJNOKSÁG:

ALAPSZAKASZ, 102. JÁTÉKNAP:
Anaheim Ducks - St. Louis Blues 2-6
Minnesota Wild - Edmonton Oilers 1-2
Florida Panthers - Carolina Hurricanes 2-3 (h.u.)
Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs 2-4
New Jersey Devils - New York Rangers 1-0
Ottawa Senators - Washington Capitals 5-2
Montreal Canadiens - Vancouver Canucks 0-4
Chicago Blackhawks - Columbus Blue Jackets 4-5 (h.u.)
Atlanta Thrashers - Los Angeles Kings 6-2
Pittsburgh Penguins - New York Islanders 5-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik