Tizedszer nyert idegenben a Sabres

Vágólapra másolva!
2006.11.14. 10:53
Idegenben győzte le a bajnok Carolina Hurricanes csapatát az idei szezon egyik nagyszerűen menetelő csapata a Buffalo Sabres az észak-amerikai profi jégkorong-bajnokság (NHL) 41. játéknapján. A pittsurghi fiatalok verték meg a Flyerst.
Paul Gaustad veszi be a bajnok kapuját
Reuters
Paul Gaustad veszi be a bajnok kapuját
Paul Gaustad veszi be a bajnok kapuját
Reuters
Paul Gaustad veszi be a bajnok kapuját

Az első harmadban nagyon meglepte a Buffalo a bajnokot, ugyanis husz perc alatt háromgólos előnyre tett szert. A második játékrész 2-0-s hazai sikert hozott, azonban az utolsó felvonásban ismét a Sabres parádézott, és végül 7-4-re megnyerte a mérkőzést.

A Buffalo ezzel sorozatban a tizedik idegenbeli győzelmét aratta, és ennek köszönhetően újra átvette a vezetést a ligában.

Az előző szezon döntőse, az Edmonton Oilers idegenben győzte le a Coloradót, méghozzá Ryan Smyth két góljával. Habár az első harmad után még a hazaiak álltak jobban, a második felvonásban jöttek az edmontoni balszélső pillanatai.

Smyth két percen belül talált be kétszer, amivel megfordította az állást, és mint utólag kiderült, a mérkőzést is megnyerte a vendégeknek.

Malkin gólöröme a mérkőzés hajrájában
Reuters
Malkin gólöröme a mérkőzés hajrájában

Három fiatal sztár góljával nyert hazai pályán a Pittsburgh a Flyers ellen, ugynais a Penguins góljait a húszéves Malkin, a tizenkilenc éves Crosby, és a mindössze tizennyolc esztendős Jordan Staal szerezte.

A három találat közül a legfontosabb talán az orosz tehetség találata volt, hiszen 2:03 perccel a vége előtt ő szerezte meg a győztes gólt a pingvineknek.

Ottawában a Montreal nyerte a kanadai rangadót. A Canadiens elsősorban annak köszönheti a győzelmet, hogy Guillaume Latendresse mindössze harmincegy másodperc leforgása alatt két emberelőnyös gólt is szerzett a harmadik harmad elején.

A Florida Panthers otthonában Ovecskin és Zubrus góljaival nyert a fölényesen a Washington Capitals.

Menesztették Gerard Gallantot, a Colombus Blue Jackets edzőjét, miután a csapat a visszaesett a csoportjában az utolsó helyre. Az új trénert még nem nevezték ki.

NHL, alapszakasz

41. játéknap
Carolina Hurricanes Buffalo Sabres 4-7
Ottawa Senators Montreal Canadiens 3-6
Pittsburgh Penguins Philadelphia Flyers 3-2
Florida Panthers Washington Capitals 1-4
Colorado Avalanche Edmondton Oilers 1-2
Los Angeles Kings San Jose Sharks 4-2
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik