nemzetisport.hu
2014.07.15 16:08 Frissítve: 2015.03.30 01:14

Világbajnok mémek: Suárez, a cápa, golyóálló Howard, ájuló Sabella

Vasárnap Németország győzelmével véget ért a 2014-es labdarúgó világbajnokság. A brazíliai torna hozott sok drámát, felejthetetlen pillanatot, nagyszerű egyéni teljesítményeket. De nemcsak a futballisták, a mémfaragók is kitettek magukért – egy-egy kiemelkedő momentumra reagálva rengeteg vicces kép született elképesztő sebességgel. Összegyűjtöttük az elmúlt hónap termésének legjobbjait.

 

Már a nyitó mérkőzés bőven adott témát. A brazil válogatott mezéből azóta kiátkozott Fred Horvátország ellen mutatta be egyetlen emlékezetes megmozdulását a tornán: egy műeséssel győzelmet jelentő tizenegyest harcolt ki a házigazdáknak. Több nem is kellett, a nép büntetett.

 

A következő mémáradatot a spanyolok elgázolása jelentette, a volán mögött a későbbi bronzérmes Hollandia ült. A meccs és a torna egyik legszebb gólját fejelte Robin van Persie, a repülő hollandi mozdulata azóta halhatatlanná vált.

TOVÁBBI MÉMEKÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A mexikói Ochoa Brazília elleni parádézása is beindította a mémgyárakat, de igazán Tim Howard Belgium elleni, rekordot jelentő 15 védése szakította szét az internetet.

A MÉMEK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!

A világbajnokság egyik legsokkolóbb jelenetét Luis Suárez biztosította az olasz Giorgio Chiellini megharapásával. Az uruguayi csatár története jól ismert, a kóstolóért 4 hónapra eltiltották, és azóta már a Barcelona játékosa is lett, de az általa ihletett mémek megunhatatlanok.

A MÉMEK MEGTEKINTÉSÉHEZ KATTINTSON A KÉPRE!
Az Argentínát vb-ezüstéremig vezető Alejandro Sabella szövetségi kapitány még a Belgium elleni negyeddöntőben került közel az ájuláshoz Gonzalo Higuaín kapufáját követően, innentől csak egy lépés volt a sztárság és mémhírnév.

TOVÁBBI MÉMEKÉRT KATTINTSON A KÉPRE!
Mennyisége nem, de a minősége indokolta, hogy a szintén argentin Rodrigo Palacio tincsét is a legjobbak közé válasszuk.

A TOVÁBBI MÉMEKÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

Suárez harapása semmiség volt ahhoz képest, amilyen mértékben sokkolta a világot Brazília Németországtól elszenvedett elődöntős veresége. Már az első félidőben rúgott öt gól garantálta, hogy forogni fog a mémkés a brazil szívekben. Nem kellett csalódnunk.


TOVÁBBI MÉMEKÉRT KATTINTSON A KÉPRE!

A vb utolsó és az egyik legjobb mémtermését köszönhettük Jasper Cillessennek, a holland kapus a brazilok elleni bronzmeccsen a sorfal pozicionálásánál vette igénybe a kapufa segítségét. Parádés képsorozat lett belőle.

TOVÁBBI MÉMEKÉRT KATTINTSON A KÉPRE!