Két gól, három kapufa, döntetlen az olasz-németen

Vágólapra másolva!
2013.11.15. 20:27
null
A Hummels–Osvaldo párharcból a német jött ki jobban a meccsen (Fotó: Reuters)
Az olasz labdarúgó-válogatott felkészülési mérkőzésen 1–1-es döntetlent játszott Németországgal Milánóban. A találkozó góljait két hátvéd szerezte: Mats Hummels fejjel szerzett vezetést a németeknek, Ignazio Abate azonban még az első félidőben egyenlített. Joachim Löw együttese három alkalommal is eltalálta a kapufát, de végül nem tudta megtörni a 18 éve tartó olasz átkot.

A németek úgy léptek pályára a milánói Guiseppe Meazza Stadionban, hogy immáron 18 éve és hat mérkőzés óta nem győzték le Olaszország legjobbjait. A közelmúltból különösen a 2012-es Eb és a 2006-os vb elveszített elődöntőit őrizhették fájó emlékként.

A 2014-es brazíliai vb-re az első válogatottak között jegyet váltó németek és olaszok közel legerősebb csapatukkal léptek pályára, de mindkét térfélen akadtak hiányzók. Hazai oldalon Giorgio Chiellini sérülés, Guiseppe Rossi és Daniele De Rossi egyéb okok miatt maradt távol. A vendégeknél Mario Götze a kezdőben, Marco Reus a kispadon kapott helyet, akárcsak a megfázással bajlódó Mesut Özil. Philipp Lahmnak a 100. német válogatott meccsén irányító Joachim Löw szövetségi kapitány a középpálya közepén szánt szerepet.

A mérkőzés mozgalmasan kezdődött: Mario Balotelli, a tavalyi Eb elődöntőjének hőse már a 45. másodpercben célba vette Neuer kapuját, majd Andrea Pirlo veszélyeztetett szabadrúgásból. Az olaszok jól kezdtek, azonban mégis a németek szerezték meg a vezetést a 8. percben Toni Kroos szögletét és Mats Hummels fejesét követően. Azért a kapufa segítsége is kellett. 0–1

Érdekesség, hogy a német válogatott a vb-selejtezők során 36 gólt szerzett, de egyet sem fejjel, a mai estén mégis egy bólintás hozta meg a vezetést.

Az olaszokat megfogta a bekapott gól, percekig nem találták magukat a pályán, ezt Höwedes egy újabb veszélyes fejessel próbálta kihasználni – sikertelenül. Percekkel később Sami Khedira távolról próbálta meglepni Buffont, lövését a kapufa a védte, megúszták az olaszok, akik ekkor nagyobb fordulatszámra kapcsoltak.

Erőfeszítéseiknek a 28. percre lett meg a gyümölcse, ekkor Ignazio Abate, a Milan hátvédje labdaszerzését követően Bonuccival játszott össze, majd jobbal okosan kilőtte a hosszú sarkot. Abate első gólját ünnepelhette az olasz válogatott mezében. Meg is ünnepelte rendesen. 1–1

Az első félidő hátralévő részében újabb kapufát lőttek a németek, ezúttal Andre Schürrle és a léc volt a főszereplő.

A második játékrész jóval kiegyenlítettebb és kevésbé lüktető játékot hozott, emellett, ahogy egy igazi felkészülési mérkőzéshez illik, számos csere szabdalta szét a folyamatos játékot. Az utolsó tíz percre egy kisebb tömegbunyóval vágtak neki a csapatok, Toni Kroos és Thiago Motta kapott össze, de két sárga lap kíséretében békét kötöttek.

A ráadásban még Höwedes is eltalálta a kapufát, így Gianlugi Buffont és az olaszokat harmadszor mentette meg a szerencse a góltól. A végére tehát maradt a nem is olyan békés, de 1–1-es döntetlen, Németország nem tudott bosszút állni a 2012-es Eb-elődöntőben elszenvedett vereségért, de vélhetően a mai estén nem is ez volt a cél.

NEMZETKÖZI FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
OLASZORSZÁG–NÉMETORSZÁG 1–1 (1–1)

Olaszország:
Buffon – Abate, Bonucci, Barzagli (Ogbonna 70.), Criscito – Marchisio, Pirlo (Cerci 82.), Thiago Motta, Montolivo – Balotelli, Osvaldo (Candreva 52.) V: Cesare Prandelli
Németország:
Neuer – Lahm, J Boateng, Hummels, Höwedes – Khedira (S. Bender 67.), Jansen – T. Müller (L. Bender 86.), Kroos, Schürrle (Özil 59.) – Götze (Reus 59.) V: Joachim Löw
G:
Abate (28.), ill. Hummels (8.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik