Vb 2014: mesterhármas 19 perc alatt - Mexikó 9-3-mal kijutott

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.11.20. 09:01
null
Peralta 19 perc leforgása alatt három gólt vágott Új-Zélandnak (Fotó: Reuters)
A mexikói 5–1-es hazai diadal után szinte csak formalitás volt az Új-Zélandi visszavágó a interkontinentális pótselejtezőn. A mexikóiak magabiztos, 4–2-es győzelmet arattak Wellingtonban is, így 31. nemzetként kijutottak a brazíliai világbajnokságra.

A meccs tulajdonképpen már bő félóra alatt eldőlt. Az első találkozón duplázó Oribe Peralta – aki a londoni olimpia döntőjében két gólt lőtt Brazília ellen – ezúttal mesterhármast szerzett. A 29 éves játékos először a 14. percben köszönt be, 19 perccel később pedig már három gól szerepelt a neve mellett.

A hazaiak később Jeremy Brockie révén büntetőt rontottak még az első félidőben, de a szépítés így is összejött. Az első meccsen is eredményes, ezúttal már kezdőként pályára lépő Chris James a 80. percben tizenegyesből talált be.

Sőt, a hajrá hozott némi izgalmat – na nem az összesített állást illetően. Új-Zéland ugyanis három perccel James tizenegyese után ismét betalált, ezúttal a kispadról beszálló Rory Fallon szerzett gólt (2–3).

A mexikóiak azonban gyorsan elvették a hazaiak kedvét a további gólszerzéstől, s Carlos Alberto Pena a 86. percben beállította a 4–2-es végeredményt.



VB 2014, INTERKONTINENTÁLIS PÓTSELEJTEZŐ, VISSZAVÁGÓ
ÚJ ZÉLAND–MEXIKÓ 2–4 (0–3)

Wellington, Westpac Stadon. V: Brych (német)
Új-Zéland: Moss – T. Smith, Tuiloma (Fenton, 50.), Durante, Roux – Rojas (Henderson, 80.), James, McGlinchey – Barbarouses, Smeltz (Fallon, 54.), Brockie. Szövetségi kapitány: Richard Herbert.
Mexikó: M. Munóz – R. Márquez, Valenzuela, F. Rodríguez, Aguilar – Montes (Escoboza, 58.), Layún, Medina – Pena – Jiménez (De Nigris, 68.), Peralta (Sinha, 76.). Szövetségi kapitány: Miguel Herrera.
Gólszerző: C. James (80. – 11-esből), Fallon (83.), ill. Peralta (14., 29., 33.), Pena (86.)
Továbbjutott: Mexikó, 9–3-as összesítéssel.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik