nemzetisport.hu 2014.05.23 16:30 Frissítve: 2015.03.25 02:17

Vb 2014: Focizz együtt Luiz Gustavóval!

2014. május 16-án  ̶  immáron harmadjára – elindult a nagysikerű Cartoon Network Fociakadémia. A CN Fociakadémia 2014 a világbajnokság alkalmából elhozza Brazíliát; a verseny győztese lehetőséget kap, hogy néhány trükköt személyesen a brazil válogatott Luiz Gustavótól tanuljon meg. (x)

 

Luiz Gustavo megtiszteltetésnek tartja, hogy idén ő lehet a CN Fociakadémia arca: "A 2014-es világbajnokság nagyon fontos a számomra! Nagyon várom már a vébét és a Cartoon Network Fociakadémiát ̶ hatalmas móka lesz a győztesekkel játszani. Mindig is szerettem gyerekekkel focizni, remélem, az edzésen sok újat tudok majd mutatni nekik, és biztos vagyok benne, hogy én is rengeteget tanulok tőlük. Alig várom, hogy lássam, mi van a tarsolyukban, azaz milyen trükkökkel, tudással érkeznek. Amikor kisgyermek voltam, az én legnagyobb álmom is az volt, hogy profi futballista legyek."

A Cartoon Network Fociakadémia elnevezésű versenyen tizenöt év alatti gyerekek tölthetik fel legjobb focis trükkjeiket videóra rögzítve a Cartoon Network weboldalára május 16-tól június 13-ig. A nevezési időszak lezárultával a gyerekek június 29-ig szavazhatnak kedvenc videóikra, a győztest pedig július 4-jén hirdeti ki a szervező. Az előző évekhez hasonlóan, a Képes Sport magazin alkotja a szakmai zsűrit, a közönségszavazás lezárultával ők választják ki a legtehetségesebb nevezőt, aki részt vehet a Luiz Gustavoval közös, exkluzív edzésen. A focirajongó gyerekek személyesen is megmutathatják tehetségüket a Focikadémia országos roadshow-jának alábbi helyszínein, ahol a szervezők a jelentkezők kisfilmjeit is elkészítik. Az első helyszínen a Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola edzői tanítják meg a legjobb kapus trükköket, lesz élő csocsó bajnokság, dekázó verseny, freestyle foci bemutató, ajándéközön, illetve hamisítatlan brazil focis hangulat.

2014. május 25. Budapest, Vasúttörténeti Park, Gyermeknap

2014. május 31. Debrecen, Tesco Extra, Pelé roadshow

2014. június 1. Budapest, Tesco Extra Váci út, Pelé roadshow

2014. június 7. Miskolc, Tesco Extra, Pelé roadshow

Idén új, izgalmas microsite elemekkel is bővült a verseny: a focirajongó gyerekek nemcsak legjobb focis trükkjeikkel kápráztathatják el a zsűrit, de elméleti tudásukat és rajongói képességeiket is megcsillogtathatják: akik mindent tudnak a futballról, részt vehetnek egy a weboldalon induló, tudás alapú kvízjátékban, megtekinthetik a világ leghíresebb focistáinak cseleit, illetve a JátékNet.hu brazil focis csomagjaiért szavazhatnak és hozzászólhatnak a legjobb videókhoz.

 

A sport- és rajzfilmrajongók kedvenc Cartoon Network-hőseiket is láthatják a sportpályán: a világbajnokság alkalmából napi különkiadás-sorozat indul a legnépszerűbb műsorok ‘sportos' epizódjaiból június 6. péntektől június 12. csütörtökig Cartoon Network RangadÓra címmel, minden nap 6:30-kor és 18:10-kor. A sorozatok közt szerepel majd a Gumball csodálatos világa, az Angelo rulez, a Ben 10, a Sárkányok: a Hibbant-sziget védelmezői, és a Cartoon Network Focikadémia, amelyből elleshetők a legjobb focis cselek. A nagy sikert aratott Inazuma eleven is visszatér a csatornára június 6-án.

Luiz Gustavóról

Luiz Gustavo Dias (1987. július 23.), brazil futballjátékos. 2013. augusztus óta a német VfL Wolfsburg középpályása. Gustavot 2011-ben válogatta be Mano Menezes kapitány a brazil csapatba, első ízben egy Németország elleni barátságos mérkőzés 86. percében lépett pályára. 2013-ban a FIFA Konföderációs Kupa minden mérkőzésén játszott. A tornát a brazil csapat nyerte meg Spanyolország ellen 3-0-ra.

A Király Gábor Nemzetközi Kapusiskoláról

Az iskolát alapító Király Gábor 90 alkalommal szerepelt a magyar labdarúgó válogatottban, ezzel ő a rekorder a kapusok között. A Szombathelyről indult sportoló, előbb a Bundesligában, majd az angol élvonalban is letette névjegyét, jelenleg az 1860 München első számú hálóőre:

Király Gábor így nyilatkozott a Cartoon Network Fociakadémiáról: „Szerencsés embernek tartom magam, mert a munkám a hobbim. Kisgyerekkorom óta labdarúgó, később kapus szerettem volna lenni, mindig a következő kis cél motivált. Rengeteget tanultam és kaptam a sporttól, és 750 profi mérkőzéssel a hátam mögött szeretném a több, mint két évtizedes tapasztalatot átadni a gyerekeknek is. Ezért csatlakozott az általam alapított Király Gábor Nemzetközi Kapusiskola a Cartoon Network Fociakadémiához, hogy minél több gyerekhez eljusson a mozgás, a foci szeretete."

A Cartoon Network Fociakadémiáról

A Cartoon Network harmadik éve rendezi meg a CN Fociakadémiát, amelyen fiatal tehetségek mutathatják meg focitudásukat Európa-szerte. Robin van Persie és Lukas Podolski után idén a győztesek Luiz Gustavoval, a brazil válogatott játékosával nyerhetnek egy közös edzést. A CN Fociakakadémia győztesét a zsűri a közönségszavazás során a 20 legtöbb szavazatot kapott videóból választja ki. A nyertes a többi európai győztessel egyetemben, egy felejthetetlen nyári találkozást nyer egy profi nemzetközi futballistával. A verseny 2012-es nyertese az akkor 11 éves Szabó András Péter volt, tavaly pedig Tóth István (15) produkciója nyerte el leginkább a zsűri tetszését.

A Turner International-ről

A Turner Broadcasting System International működteti a legfontosabb TBS márkák, a CNN, a TNT, a Cartoon Network és a Turner Cassic Movies különböző változatait, valamint ország- és régió-specifikus hálózatokat és üzleteket Latin-Amerikában, Európában, Közel-Keleten, Afrikában (EMEA-terület) és Délkelet-Ázsiában. A cég Warner Bros-szal és az HBO-val közös célja a Time Warner globális jelenlétének erősítése. A TBS 30 nyelven, több mint 200 országban több mint 120 csatornát működtet, amelyek 33 márkát takarnak. Helyi leányvállalatain keresztül a délkelet-ázsiai régió 38 országában 51 csatornát működtet 28 nyelven; az EMEA régió 125 országában 51 csatornát működtet 19 nyelven, a Latin-amerikai régió 43 országban pedig 48 csatornát működtet három nyelven. A Turner Broadcasting System International szórakoztató- és hír-márkái: CNN International, CNNj, CNN en Español, HLN, Cartoon Network, Cartoonito, Boing, Boomerang, Pogo, Toonami, Tooncast, Tabi Channel, TNT, Turner Classic Movies, TBS veryfunny, WB, QTV, HBO, Mondo TV, Glitz*, Silver, Star!, HTV, Infinito, I.Sat, MuchMusic, truTV, Space and Chilevisión. A Turner Broadcasting System International, Inc. a Time Warner vállalathoz tartozó Turner Broadcasting System, Inc. leányvállalata.