Rooney „beszólt”, az angolok szemétre való játékról beszélnek

Vágólapra másolva!
2010.06.18. 23:22
null
Wayne Rooney kendőzetlenül elmondja véleményét… (Fotó: Reuters)
Nem nehéz megjósolni, hogy még napokig tart a vihar Anglia Algéria elleni 0–0-s döntetlenje után: a „háromoroszlánosok” gyenge teljesítményt nyújtottak, és teljesen ötlettelenül játszottak. Wayne Rooney kamerába mondta véleményét, Steven Gerrard önkritikus, Capello változtatásokat ígér, az algériaiak elégedettek.

„Nem akarok egyenként a játékosokról beszélni, amikor rosszul megy, az egész csapatnak megy rosszul. Változtathatok a taktikán és ki is fogok próbálni valami mást. Nem hinném, hogy nehéz lesz feldobni a csapatot a Szlovénia elleni mérkőzés előtt. A csapat tudja, mit kell tennie" – értékelt a meccs utáni villáminterjúban az olasz szakember.

MEGINT ÚJ KÖZÉPHÁTVÉD KELL
Fabio Capellónak lassan állandó fejfájást okoz a középhátvéd posztja. Rio Ferdinand a világbajnokság előtt dőlt ki, Ledley King az első mérkőzésen, most pedig a Kinget váltó Jamie Carragher kapta meg második sárga lapját, így kihagyja az utolsó, Szlovénia elleni csoportmérkőzést.  Capellónak bevethető középhátvédként Matthew Upson és  Michael Dawson maradt a harmadik meccsre (a fix pont John Terry mellett).

„Jó csapat ellen játszottunk, de úgy érzem, túl lassan. Nem a legjobb pillanatainkat éljük… Azt mondtam a srácoknak, ez nem volt jó teljesítmény, de szerencsések, mert van még egy lehetőségünk. Bízom bennük" – tette hozzá.

A mérkőzésen nem sok veszélyt jelentő Wayne Rooney levonulóban „beszólt" az angol drukkereknek: „Jó látni, mikor a saját úgynevezett szurkolóid fütyülnek ki" – mondta az egyik kamerába, majd mondanivalóját káromkodással nyomatékosította.

ROONEY „BESZÓL”
 

„Nem volt elég jó a teljesítményünk, nem tudtunk áttörni az algériai védelmen. Nincs semmi mentségünk. Ennél sokkal több kell, hisz a torna végéig itt akarunk lenni. Győznünk kell az utolsó csoportmeccsen, ami növeli a feszültséget, de ezt el kell viselnünk. Nem voltunk elég agresszívak, és támadásban tompán játszottunk. Elismerésem az algériaiaknak, de elsősorban magunkban kell keresnünk a hibát" – elemzett Steven Gerrard, az angol csapatkapitány.

A BBC Sports labdarúgórovatának főmunkatársa, Phil McNulty – az egyik legismertebb angol szakíró – nem rejtette véka alá véleményét.

„Minek keresnénk a finom kifejezéseket, amikor ezek a szavak is megteszik? Szemétre való, pocsék játék volt. Fabio Capello játékosai saját szurkolóik füttykoncertje közepette vonultak le, és ezt teljesen meg is érdemelték" – írta.

„A tempó gyenge, a játék gyenge, az önbizalom elszállt. Ha jól tudom, Algéria az előző nyolc meccséből hetet elveszített, valami nincs rendben, ha egy ilyen csapatot nem tudunk megverni" – értékelt Chris Waddle, az egykori kitűnő válogatott középpályás.

„Most már reális esély van arra, hogy Anglia kiesik. Valami nincs rendben, ez a játékosok testbeszédéből is látszik" – vélekedett Graham Taylor volt szövetségi kapitány.

„Ez a teljesítmény szégyenteljes volt, főleg annak a tudatában, hogy az angol játékosok milyen nagyra tartják magukat" – fejezte be közvetítését a Guardian.

KATTINTSON  A KÉPRE!
KATTINTSON A KÉPRE!

Algériában bezzeg más húrokat pengetnek: az észak-afrikaiak 1986. június 3., az északírek elleni 1–1 után szereztek ismét pontot világbajnokságon. Igaz, gólt most nem rúgtak, mint akkor, és immár 391 perces vb-góltalansági sorozatuk.

„Örömmel tölt el bennünket a döntetlen, pláne azok után, hogy az utóbbi napokban az angolok a médián keresztül egyértelművé tették, hogy lebecsülnek minket. Minden erőnkkel azon voltunk, hogy megmutassuk nekik, jó csapatunk van, és nem véletlenül vagyunk itt a világbajnokságon. A mai este abból a szempontból is hasznos volt, hogy érezhettük, megvannak az eszközeink arra, hogy utolsó meccsünkön legyőzzük az amerikaiakat. De az biztos, hogy meg kell dolgoznunk érte!" – jelentette ki Riad Budebuz, az algériaiak középpályása.

„Teljesen más algériai válogatottat láthattak ma, mint Szlovénia ellen. Hogy mi volt a különbség? Tudtam, hogy fejlődni fogunk, hiszen sok játékos sérülés után tért vissza. Nem hinném, hogy az angolok lebecsültek volna minket, Fabio Capello kitűnő edző, nem hiszem, hogy ezt megengedte volna. Nem volt jó napjuk, még az amerikaiak elleni meccshez képest is visszaestek, mi pedig tudtuk a saját játékunkat játszani. Csapatom legnagyobb problémája az, hogy nem elég megbízható: egyik nap jól játszunk, a következőn pedig sokkal gyengébben" – értékelt visszafogottan Rabah Szadan, az algériai szakvezető.

 

A C-CSOPORT ÁLLÁSA
  1. Szlovénia2113–2+1 4  
  2. Egyesült Államok223–30 2  
  3. Anglia221–10 2  
  4. Algéria2110–1–1 1  
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik