Eb 2016: ennyire megfogta a magyar csapat az osztrákot – ábra

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.06.17. 09:35
null
Alábbiakban a statisztika, amit Marko Arnautovic aligha akart látni... (Fotó: Action Images)
Az Európa-bajnokság F-csoportjának második fordulójában Ausztria Portugáliával játszik szombaton. Az osztrák lapok a Magyarországtól elszenvedett vereség után azzal foglalkoznak, mi az, amin feltétlenül javítani kell az első meccshez képest.

 

A Der Standard a mieink elleni „hideg zuhany” után azt elemzi, hogy a magyar csapat rendkívül sikeresen hozta zavarba és tördelte szét a selejtezők során kiemelkedően – és várakozáson felül – pontos és labdabiztos osztrák válogatottat.

A bordeaux-i találkozón csak Julian Baumgartlinger szolgáltatott pozitív meglepetést, a csapat tagjainak többsége ugyanakkor elmaradt attól a teljesítménytől, amit a kvalifikáció során nyújtott, s ennek hű tükre a játékosok passzpontossága is.

Az osztrák játékosok passzmutatója a Magyarország elleni meccsen, illetve az Eb-selejtezők során (Forrás: Der Standard)
Az osztrák játékosok passzmutatója a Magyarország elleni meccsen, illetve az Eb-selejtezők során (Forrás: Der Standard)

Florian Klein például 57 százalékkal passzolt a magyarok elleni találkozón, miközben a selejtezőkön 89 százalékos mutatóval büszkélkedhetett, de nagy volt a kontraszt Marc Janko, Christian Fuchs, Zlatko Junuzovic, valamint David Alaba Eb-játéka és korábbi produktuma között is.

Ausztriának tehát jelentősen meg kell újulnia az izlandiak ellen amúgy jó statisztikai mutatókkal szolgáló, ám a helyzeteket értékesíteni képtelen portugálokkal szemben, ráadásul a kiállított Aleksandar Dragovicot és alighanem a bokájával bajlódó Junuzovicot is pótolni kell; előbbi helyét Sebastian Prödl foglalhatja el, míg a középpályára Marcel Sabitzer vagy Alessandro Schöpf érkezhet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik