Vb 2022: őrült jelenetek Buenos Airesben, helikopterrel kellett kimenteni Messiéket

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.20. 23:29
null
Önfeledt fieszta Argentínában (Fotó: Getty Images)
Észbontó hangulatban ünnepelte a katari vb-győzelmet az argentin labdarúgó-válogatott. Több mint ötmillió ember vonult Buenos Aires utcáira megünnepelni a nemzeti csapat sikerét – a parádé végül a tervezettnél hamarabb zárult, míg a hatalmas tolongásban 31 ember sérült meg.

Szürreális jelenetek játszódtak le az argentin labdarúgó-válogatott világbajnoki ünneplésén. A parádé egy adott pontján két szurkoló is megpróbált egy hídról beugrani a játékosokat szállító nyitott tetejű buszba – az egyik Messiék között landolt, a másik azonban későn ugrott és az utcára zuhant.

 

 

Mindeközben volt, ahol az utcákat „átnevezték” Lionel Messire.

 


 

A válogatott buszán Emiliano Martínez tovább folytatta a megosztó ünneplések sorát – ezúttal egy Kylian Mbappét ábrázoló babát szorongatott.

 


Nem a terveknek megfelelően alakult azonban az Albiceleste ünneplése, miután az utakon akkora volt a tömeg, hogy a játékosokat szállító busz négy és fél óra alatt csupán 14 kilométert tudott megtenni. A nyitott busz ezért megváltoztatta az útvonalát, majd a főváros délnyugati részébe, Villa Luganóba hajtott, ahol a haditengerészet helikoptereire szálltak fel a futballisták, így tudták folytatni az ünneplést.

 


 

A vb-aranyérmes játékosok nevében Claudio Tapia, az argentin szövetség (AFA) elnöke közösségi oldalán kért elnézést a történtekért, amelyeket szégyennek nevezett. Kiemelte: az őket kísérő biztonsági emberek nem engedték őket továbbmenni, hogy eljussanak az összes rajongójukhoz.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik