F. B.
P. L.
2022.12.09 19:30 Frissítve: 2022.12.09 20:57

Vb 2022: Nekem már nem fog összejönni... – Thiago Silva

Mint beszámoltunk róla, Horvátország az 1–1-gyel záruló hosszabbítás után 11-esekkel 4–2-re legyőzte, ezzel kiejtette Brazíliát a katari labdarúgó-világbajnokság negyeddöntőjében. A brazilok csapatkapitánya, Thiago Silva az összecsapást követően megtörten nyilatkozott, míg Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya elmondta, a horvát nemzetnek és a korábbi honvédeknek ajánlják a sikert.

A 38 éves Thiago Silvának ez volt az utolsó világbajnoksága (Fotó: Getty Images)„A hosszabbítás második félidejében jobban kellett volna összpontosítanunk, pedig nem szoktuk megengedni ezeket a fajta ellentámadásokat
– értékelt a 38 éves Thiago Silva, a brazil válogatott csapatkapitánya. – Kissé szervezetlenek voltunk, elöl elveszítettünk egy labdát, a horvátok pedig csak erre vártak. Két tornyot helyeztek előre, az ő jóvoltukból akartak gólt szerezni, de végül laposan jött a beadás a találatuk előtt.”

Thiago Silva leszögezte, biztos benne, hogy neki már nem fog összejönni a világbajnoki trófea felemelése.

„Nehéz pillanat ez, de az élet megy tovább. Büszke vagyok a srácokra, nagyot melóztak, mégis csalódást kell átélnünk. Én már jó néhány csalódáson túl vagyok, a pályán is és a magánéletben is értek negatív tapasztalatok, de meg kell próbálni felemelni a fejünket. Az a típusú ember vagyok, aki bukás után feláll, de azt is tudom, hogy nekem már nem fog összejönni, hogy felemeljem a világbajnoki trófeát.”

Zlatko Dalic, a horvátok szövetségi kapitánya elmondta, a horvát nemzetnek és a korábbi honvédeknek ajánlják a sikert.

„Ezt a győzelmet a horvát nemzetnek ajánljuk – fogalmazott a negyeddöntőt követően a horvát médiának Dalic. – Óriási gratuláció a srácoknak, hiszen kiejtettük a legnagyobb esélyest; Horvátország mentalitása megmutatkozott ma is, a legnehezebb pillanatokban is! Csak annyit kérek, hogy soha ne kezeljenek le minket, hiszen ezúttal is mindenki a maximumot nyújtotta. Tudjuk, hogy néhány évtizede ezek a hónapok milyen nehezek voltak Horvátországban, ezért az akkori honvédjeinknek ajánljuk ezt a sikert. Hozzátenném azt, amit négy éve is mondtam már: ezek a játékosok egyszerűen nem normálisak!”

A horvátok kapusa, Dominik Livakovic „intenzív” segítsége is kellett a csapat továbbjutásához, hiszen Rodrygo tizenegyesét hárította.

„Százhúsz percig küzdöttünk ezúttal is, csakúgy, mint az előző meccsünkön – fogalmazott a boldogságtól ledöbbent állapotban Livakovic. – Végül tizenegyesekkel továbbmentünk, s el nem tudom mondani, mit érzek, érzünk most. Egyértelmű, hogy egyénileg a brazilok a torna legjobbjai, de akkor sem adtuk fel, amikor gólt kaptunk a hosszabbításban; mihamarabb szerettünk volna egyenlíteni. Nos, a többi pedig...

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

Horvátország–Brazília 1–1 (0–0, 0–0, 0–1) – 11-esekkel 4–2
Al-Rajjan, Egyetemváros Stadion, 43 893 néző. Vezette: Oliver (angol)
HORVÁTORSZÁG:
Livakovic – Juranovic, Lovren, Gvardiol, Borna Sosa (Budimir, 110.) – Modric, Brozovic (Orsic, 114.), Kovacic (Majer, a hosszabbítás szünetében) – Pasalic (Vlasic, 72.), Kramaric (B. Petkovic, 72.), Perisic. Szövetségi kapitány: Zlatko Dalic
BRAZÍLIA:
Alisson – Militao (Alex Sandro, a hosszabbítás szünetében), Thiago Silva, Marquinhos, Danilo – Casemiro, Paquetá (Fred, a hosszabbítás szünetében), Neymar – Raphinha (Antony, 56.), Richarlison (Pedro, 84.), Vinícius Júnior (Rodrygo, 64.). Szövetségi kapitány: Tite
Gólszerző:
B. Petkovic (117.), ill. Neymar (105+1.)

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.