M. B.
2022.11.10 16:54 Frissítve: 2022.11.10 17:18

Vb 2022: Lewandowski, Szczesny és Milik is utazik – itt a lengyel keret!

Kihirdette a 10 nap múlva kezdődő katari labdarúgó-világbajnokságra utazó lengyel válogatott keretét Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány. A 26 főt számláló névsorból nem hiányzik a Barcelona kiválósága, Robert Lewandowski és a Juventus kapuját védő Wojchiech Szczesny sem.

Robert Lewandowski (Fotó: AFP)


Nem kevesebb mint tíz olaszországi légióst találunk a lengyel válogatott vb-keretében. A Juventus és a Spezia egyaránt két játékost ad a nemzeti együttesbe, rajtuk kívül még olyan olasz klubok képviseltetik magukat a lengyel csapatban, mint a Napoli, az AS Roma vagy a Fiorentina. A 26-os listáról lemaradók közül érdemes megemlíteni az angol Leeds Unitedből Mateusz Klichet, valamint a Brightont erősítő Jakub Modert, aki sérülés miatt nem utazhat a világversenyre. 

Kisebb meglepetésként érte a szurkolókat Kamil Grabara kimaradása is. A dán FC Köbenhavn kapusa már csak azért is reménykedhetett a világbajnoki szereplésben, mert Czeslaw Michniewicz szövetségi kapitány néhány napja még azt nyilatkozta, hogy négy (!) kapust visz magával a vb-re. Az 52 éves szakember azonban, úgy tűnik, meggondolta magát, hiszen Grabara végül kimaradt a keretből, Michniewicz helyette a Dragowski, Skorupski, Szczesny triónak szavazott bizalmat a poszton.

A LENGYEL VÁLOGATOTT VILÁGBAJNOKI KERETE
KAPUSOK: Bartlomiej Dragowski
(Spezia – Olaszország), Lukasz Skorupski (Bologna, Olaszország), Wojciech Szczesny (Juventus – Olaszország)
VÉDŐK: Jan Bednarek
(Aston Villa – Anglia), Bartosz Bereszynski (Sampdoria – Olaszország), Matthew Cash (Aston Villa – Anglia), Kamil Glik (Benevento – Olaszország), Robert Gumny (Augsburg – Németország), Artur Jedrzejczyk (Legia Warszawa), Jakub Kiwior (Spezia – Olaszország), Mateusz Wieteska (Clermont – Franciaország), Nicola Zalewski (AS Roma – Olaszország)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Krystian Bielik
(Birmingham City – Anglia), Przemyslaw Frankowski (Lens – Franciaország), Kamil Grosicki (Pogon Szczecin), Jakub Kaminski (Wolfsburg – Németország), Grzegorz Krychowiak (al-Sabab – Szaúd-Arábia), Michal Skoras (Lech Poznan), Damian Szymanski (AEK Athén – Görögország), Sebastian Szymanski (Feyenoord – Hollandia), Piotr Zielinski (Napoli – Olaszország), Szymon Zurkowski (Fiorentina – Olaszország)
TÁMADÓK: Robert Lewandowski
(FC Barcelona – Spanyolország), Arkadiusz Milik (Juventus – Olaszország), Krzysztof Piatek (Salernitana – Olaszország), Karol Swiderski (Charlotte – Egyesült Államok)

 

C-CSOPORT
November 22., 11.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Argentína–Szaúd-Arábia  
November 22., 17.00
Doha,
974 Stadion
Mexikó–Lengyelország  
November 26., 14.00
al-Rajján,
Education City Stadion
Lengyelország–Szaúd-Arábia  
November 26., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Argentína–Mexikó  
November 30., 20.00
Doha,
974 Stadion
Lengyelország–Argentína  
November 30., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Szaúd-Arábia–Mexikó  
2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.