NAGY ZSOLT
2022.12.20 09:52

Vb 2022: íme, a Nemzeti Sport álomcsapata!

Argentína adja a legtöbb futballistát a világbajnokság NS-válogatottjába, de Angliából és Portugáliából is akadt, aki kiemelkedő teljesítményt nyújtott.

Az argentin válogatottból a kapus Emiliano Martínez mellett Alexis Mac Allister (balra) és természetesen Lionel Messi is bekerült lapunk vb-válogatottjába (Fotó: Imago Images)

 

 
Önnél hogyan nézne ki az álomcsapat? Szavazzon a posztonkénti legjobbakra!

A Nemzeti Sport osztályzatai alapján összeállt a világbajnokság legjobbjait felsorakoztató válogatott. Lapunk a nyitómérkőzéstől a világbajnoki döntőig minden találkozón értékelte a futballistákat, a torna válogatottjába azok kerültek be, akik legalább négy összecsapáson értékelhető teljesítményt nyújtottak, és posztjukon a legmagasabb átlagpontszámot kapták. Az értékekkel kapcsolatban érdemes figyelembe venni, hogy a világbajnokság torna jellege miatt nem összehasonlítható a bajnoki küzdelmekkel, amíg egy őszt és tavaszt felölelő idényben a rosszabb teljesítményekért kapott osztályzatokat „elfedhetik” a kimagasló értékelések, a vb hét mérkőzése alatt egy-két gyengébb (vagy akár átlagosabb) teljesítmény elég volt ahhoz, hogy a torna nagy részében jól játszó futballisták kimaradjanak a névsorból.

A kapuba Emiliano Martínez került, amiben hatalmas szerepe volt a döntőben nyújtott parádés teljesítményének, honfitársai közül a középpályán Alexis Mac Allister, a támadósorban pedig a világbajnokság aranylabdáját is elnyerő Lionel Messi kapott helyet. A védősor jobb oldalán a torna meglepetéscsapatát, Marokkót Asraf Hakimi képviseli, bal oldalra Franciaországból Theo Hernandez került, míg belső védőként maradandót nyújtott a bronzérmes Horvátországból Josko Gvardiol, és a negyeddöntős Portugáliából Pepe. A középpályán a már említett Mac Allister mellett az angol válogatottban kiváló teljesítményt nyújtó Jude Bellingham, a Horvátország vezérként újabb éremhez segítő Luka Modric, és a Portugáliát a legjobb nyolc közé bekormányzó Bruno Fernandes található, utóbbi olyan kiemelkedő teljesítmény nyújtott a torna korai szakaszában, hogy osztályzatátlaga a legmagasabb maradt a teljes mezőnyt tekintve. Még Kylian Mbappé is csak megközelíteni tudta, aminek leginkább a negyeddöntőben és az elődöntőben nyújtott gyengébb teljesítménye az oka.

A KÉP KATTINTVA TELJES MÉRETBEN IS ELÉRHETŐ!

 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.