Vb 2022: hiába a sima siker, elégedetlen a kapott gólok miatt Southgate

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.11.21. 18:42
null
Southgate elégedett, de bosszantja a két kapott gól (Fotó: AFP)
Amint azt megírtuk, nagyon magabiztos győzelmet aratott Anglia Irán ellen a világbajnokság B-csoportjában, az első fordulóban. Gareth Southgate nem szeretné, hogy csapata túlzottan magabiztos legyen a következő mérkőzések előtt, ezért felhívta a hibákra is a figyelmet.

 

Az angol válogatott remekül kezdte a 2022-es világbajnokságot, 6–2-es győzelmet aratott Irán ellen. Gareth Southgate a BBC-nek értékelte a látottakat a lefújást követően. „Remek kezdés, de jobbnak kell lennünk. A tény, hogy ekkora különbséggel nyertünk, hogy ilyen játékot nyújtottunk a mérkőzés jelentős részében, ezzel nagyon elégedettek lehetünk.

„Ugyanakkor nem kellett volna két gólt kapnunk a mérkőzés azon szakaszában, és jól kell teljesítenünk az Egyesült Államok ellen is. Sok volt az összesen huszonhét percnyi hosszabbítás, nehéz ennyi ideig koncentrálni, és amikor lassabban játszunk, kevésbé vagyunk hatékonyak. Izgatottnak kellene lennem, de a helyes ösvényen kell tartanom a csapatot, és javulnunk kell.” – nyilatkozta az angol válogatott szövetési kapitánya.

Az angolok az Egyesült Államok ellen folytatják a világbajnokságot pénteken 20:00-kor.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
1. FORDULÓ

B-CSOPORT
Anglia–Irán 6–2 (3–0)
Al-Rajjan, Kalifa Nemzetközi Stadion, 45 334 néző. Vezette: Claus (brazil)
Anglia:
Pickford – Trippier, Stones, Maguire (Dier, 70.), Shaw – Bellingham, Rice – Saka (Rashford, 70.), Mount (Foden, 71.), Sterling (Grealish, 70.) – Kane (Wilson, 76.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Irán:
Bejranvand (H. Hosszeini, 20.) – Moharrami, Puraligandzsi, Csesmi (Kanaanizadegan, a szünetben), M. Hosszeini, Mohammadi (Torabi, 63.) – Nurollahi (Azmun, 77.), Karimi (Ezatolahi, a szünetben), Hadzsszafi, Dzsahanbahs (Golizadeh, a szünetben) – Taremi. Szövetségi kapitány: Carlos Queiroz
Gólszerző: Bellingham (35.), Saka (43., 62.), Sterling (45+1.), Rashford (71.), Grealish (89.), ill. Taremi (65., 90+13. – a másodikat 11-esből)

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
B-CSOPORT
20.00: Anglia–Egyesült Államok (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik