Vb 2022: Del Piero betalált, Roberto Carlos a kispadról irányított – legendák meccse

R. D. P.R. D. P.
Vágólapra másolva!
2022.12.13. 12:20
null
A FIFA elnöke, Gianni Infantino 60 perc erejéig játékvezetőnek állt... (Fotó: Getty Images)
Ugyan az olasz válogatott nem jutott ki a 2022-es világbajnokságra, több egykori legendás játékosa, köztük a gólt szerző Alessandro Del Piero mégis pályára léphetett Katarban. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) hétfőn azzal lepte meg a stadionokban dolgozókat, hogy játszhattak egy mérkőzést korábbi világsztárokkal. Az összecsapáson olyan nevek szerepeltek, mint Christian Vieri, Javier Zanetti, John Terry vagy éppen Cafu.

 

A mérkőzésen a legendák és a dolgozók nem egymás ellen, hanem egymás oldalán léphettek pályára – az egyik gárdában Alessandro Del Piero, míg az ellenfélnél Cafuviselte a csapatkapitányi karszalagot. A 60 perces meccsen a FIFA elnöke, Gianni Infantino fújta a sípot.

Del Piero és csapata 2–0-ra megnyerte a találkozót, a Juventus ikonikus alakja maga is betalált – a másik gólt Portugália egykori kiválósága, Nuno Gomes jegyezte. A győztes keretben helyet kapott Jorge Campos, Marco Materazzi, Míchel Salgado és Clarence Seedorf is – kiegészülve a FIFA katari dolgozóival. A kispadról Roberto Carlos irányította a különleges egyletet, noha néhány percre ő is beállt a pályára.

Roberto Carlos, miután átvette, elszaladt a győztesnek járó trófeával (Fotó: Getty Images)
Roberto Carlos, miután átvette, elszaladt a győztesnek járó trófeával (Fotó: Getty Images)

A túloldalon Cafun kívül pályára lépett Christian Vieri, Claude Makélélé, Javier Zanetti, John Terry, Tim Cahill és Deco is. Az 52 éves Cafu és a 49 esztendős Zanetti az egygólos hátrány tudatában úgy döntött, hogy ideje kézbe venni az irányítást: a második félidőben mindketten csatárt játszottak, a gólszerzés azonban nekik sem jött össze. A végén még Terry is előrehúzódott, de ő sem tudott szépíteni az eredményen.

A dohai al-Tumama Stadionba közel öt ezer néző látogatott ki, közülük a többséget baráti vagy rokoni szál fűzi a játékosokhoz és a dolgozókhoz.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik