Vb 2022: a hollandok arcában ünnepeltek az argentinok, Otamendi elmondta az okát

Vágólapra másolva!
2022.12.10. 08:48
null
Az argentinok ünneplik a továbbjutást (Fotó: Getty Images)
Drámai tizenegyespárbajban jutott be a legjobb négy közé Argentína a katari labdarúgó-világbajnokságon. Lautaro Martínez mindent eldöntő tizenegyese után az argentin játékosok a csalódott hollandoknak mutogatva rohantak ünnepelni. A dél-amerikaiak hátvédje, Nicolás Otamendi a sajtótájékoztatón elmondta, miért tettek így.

 

Péntek este járta körbe az internetet az a fotó, amelyen az látható, hogy az argentin játékosok Lautaro Martínez büntetője után úgy rohantak ünnepelni, hogy közben mutogattak a hollandoknak.

Nicolás Otamendi úgy próbálta hergelni a narancsmezeseket, hogy a kezeit a füleihez tette. A középhátvéd a meccs utáni sajtótájékoztatón elmondta, hogy a holland játékosok tiszteletlensége vezetett a gúnyolódáshoz.

„Mindig volt valaki közülük, aki odament és mondott valamit annak a játékosunknak, aki épp lőtte volna a büntetőjét.“


Otamendi állítsa nem volt valótlan, az alábbi videón például az látható, hogy négy holland játékos is megkörnyékezi az utolsó tizenegyeshez igyekvő Lautro Martínezt.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NEGYEDDÖNTŐ

HOLLANDIA–ARGENTÍNA2–2 (0–1, 2–2, 2–2)– 11-esekkel 3–4
Loszaíl, Lusail Iconic Stadion,88 235néző.Vezette:Lahoz (spanyol)
HOLLANDIA:
Noppert – Dumfries, Van Dijk, Timber, Aké, Blind (L. de Jong, 64.) – Gakpo (Lang, 113.), De Roon (T. Koopmeiners, a szünetben), F. de Jong, Bergwijn (Berghuis, a szünetben) – Depay (Weghorst, 78.).Szövetségi kapitány:Louis van Gaal
ARGENTÍNA:
E. Martínez – Molina (Montiel, 106.), C. Romero (Pezzella, 78.), Otamendi, Li. Martínez (Di María, 112.), Acuna (Tagliafico, 78.) – Mac Allister, De Paul (Paredes, 66.), Enzo Fernández – Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 81.).Szövetségi kapitány:Lionel Scaloni
Gólszerző:
Weghorst (83., 90+11.), ill. Molina (35.), Messi (73. – 11-esből)
Kiállítva:Dumfries (129.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik