Vb 2022: a FIFA egymeccsesre tervezi az interkontinentális playoffkört

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.11.19. 12:47
null
Új-Zélandon a napilap szerint nem örülnének a változtatásnak (Fotó: AFP)
A 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság interkontinentális pótselejtezőjében Új-Zéland is érdekelt lehet. Az ország egyik napilapja, a The New Zealand Herald úgy tudja, a FIFA arról tárgyal, hogy az említett playoffkört radikálisan megváltoztatja: a nemzetközi szövetség a tervezett oda-visszavágós mérkőzések helyett semleges helyszínen rendezett egymeccses összecsapásokon döntené el a kiadó vb-helyek sorsát.

 

Az interkontinentális playoffkör 2022 júniusában esedékes, s az óceániai, az ázsiai, a CONCACAF, valamint a dél-amerikai zóna válogatottjai érdekeltek benne. Évtizedek óta oda-visszavágós párharcok során, az összesített végeredmények alapján döntik el a nemzetek a kiadó helyek sorsát. Ugyanakkor 2022-ben ez másképpen alakulhat.

Az új-zélandi napilap szerint a FIFA az egymeccses összecsapások lehetőségét vizsgálja, noha végleges döntés még nem született. A Herald hozzáteszi, a koronavírus-járvány miatt iktathatja be a változtatást a szövetség. A sajtóorgánum azt is tudni véli, hogy a pótselejtezőket Katarban rendeznék, s a sorsolásra még november végén sort kerítenének Zürichben.

Két válogatott jut ki a vb-re az interkontinentális pótselejtezők megnyerésével. Eddig az ázsiai zóna negyedik körében playoffkört nyerő csapatot, a CONCACAF zóna harmadik körében 4. helyen végző válogatottat, a dél-amerikai csoportban 5. helyezett együttest, valamint az óceániai zóna második körének győztesét véletlenszerűen összesorsolták, s a párosítások győztesei kijutottak a világbajnokságra.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik