Vb 2022: a brazil után a holland válogatott is megbetegszik?

M. B.M. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 17:37
null
Frenkie de Jong (balra) náthás, de vajon még mennyien azok? (Fotó: Getty Images)
Már csütörtökön írtunk arról, hogy a fél brazil válogatott lebetegedett a katari labdarúgó-világbajnokságon. Ma az Algemeen Dagblad holland napilap arról adott hírt, hogy az oranje több tagja is megfázásos tünetekre panaszkodott az Egyesült Államok elleni nyolcaddöntőt megelőzően.

 

„Nem mondom el, hogy hány játékosom fázott meg, de ha a fertőzés az egész keretet érinti, akkor már lenne miért aggódni. Ezzel együtt nem kell attól tartani, hogy 15 vagy több játékos érintett ebben” – mondta Louis van Gaal, a holland válogatott szövetségi kapitánya, aki hozzátette, hogy ebben a pillanatban mind a 26 futballistájával számol az amerikaiak elleni meccsen.

Azt már előzőleg is tudni lehetett, hogy a légkondicionálás okozta hőmérséklet-különbségek miatt Frenkie de Jong és Marten de Roon már mutatott megfázásra utaló tüneteket.

„Kicsit megfáztam, és a torkom is fáj, de ez nem gond, tudok játszani” – nyilatkozta még az Ecuador elleni csoportmeccs (1–1) után a Barcelona középpályása.

Ehhez képest De Roon orrhangon nyilatkozott a sajtónak csütörtökön. „Van egy kis náthám, de ezt leszámítva jól vagyok. Lehet, hogy Katar ellen túl közel játszottam De Jonghoz” – viccelődött Marten deRoon.

Az amerikai válogatott mestere nem lepődött meg a náthás hollandokról szóló híreken. „Mindannyian szenvedünk ettől. Ez a légkondicionálás miatt van, én is napokig rosszul voltam” – nyilatkozta a mérkőzés előtti sajtótájékoztatón Gregg Berhalter.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik