I. SZ.
2021.12.31 10:38 Frissítve: 2021.12.31 12:17

Lengyelország: „Ez rettenetes viselkedés” – Podolski Paulo Sousáról

Robert Lewandowski és Lukas Podolski is nagyot csalódott Paulo Sousában, aki a világbajnoki pótselejtezős lengyel válogatott kispadját szerződése lejárta előtt elhagyva a brazil Flamengo edzője lett.

Robert Lewandowskit is sokkolta Paulo Sousa döntése (Fotó: AFP)

„Robertet meglepte és sokkolta Paulo Sousa döntése” – közölte a lengyel sajtóval röviden Mokina Bondarowicz, a rövid téli szabadságát töltő Lewandowski sajtósa.

„Paulo Sousa csalódást okozott, cserben hagyott mindenkit Lengyelországban, ahol az emberek szenvedélyesen imádják a labdarúgást. Hisznek benne, hogy ott lehetnek a világbajnokságon. Ez rettenetes viselkedés” – írta a lengyel származású, korábbi német válogatott támadó, Lukas Podolski.

A lengyel sajtó és közvélemény egy emberként elítéli a portugál szakvezetőt, aki az oroszok elleni márciusi vb-pótselejtező előtt elhagyta a válogatottat.

A Magyarországon a Videotonnál dolgozó, Izraelben a Maccabi Tel-Avivval, Svájcban pedig a Basellel bajnokságot nyerő portugál szakember közösségi oldalán búcsúzott el a lengyelektől.

„Köszönetet akarok mondani mindenkinek ezért az élményért, amely megtisztelő és tanulságos is volt számomra. Köszönöm Zibi Bonieknek a lehetőséget, hogy ebben a kiváló országban dolgozhattam. A játékosoknak, akikkel együtt tanultunk és fejlődtünk, a kemény munkát. A szövetség munkatársainak, akik megteremtették az ideális feltételeket a céljaink eléréséhez. A szurkolóknak, akik támogattak minket a jó és a kihívásokkal teli időszakokban is. Higgyetek magatokban, találkozunk Katarban!” – írta az Instagramon Paulo Sousa.

A bejegyzésére 5600-nál is több választ kapott, többségében felháborodott lengyelek írták meg neki, mit gondolnak róla.

 

 

2023.01.05 21:56:56

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Nehéz összehasonlítani a 2022-es vb-aranyérmes argentin válogatottat az évtizedekkel ezelőtti csapatokkal.

2023.01.04 21:38:36

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. A gazdasági érdekek mindig legyőzik a szakmai indokokat.

2022.12.31 00:19:21

Foci vb 2022 nemzetisport.hu

ALAPVONAL. LUCIFER Hiú törekvés! Mert egyént sosem / Hozandsz érvényre a kor ellenében: / A kor folyam, mely visz vagy elmerít, / Úszója, nem vezére az egyén. / Kiket nagyoknak mond a krónika, / Azok mind, kik meghallották, mi a kor dala.