Vb 2022: Deschamps miatt vonult vissza Benzema?

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 12:56
null
Megromlott Benzema és Deschamps kapcsolata? (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Karim Benzema visszavonult a francia labdarúgó-válogatottól. Sajtóértesülések szerint a Real Madrid aranylabdás csatára Didier Deschamps szövetségi kapitánnyal való rossz kapcsolata miatt szakított a nemzeti csapattal.

 

Benzema 2015-ben a Mathieu Valbuenával kapcsolatos zsarolási botrány miatt került ki a nemzeti csapatból. Didier Deschamps, a francia válogatott szövetségi kapitánya 2021-ben tette lehetővé, hogy a Real Madrid csatára ismét válogatott legyen.

Benzema visszatérése azonban nem volt felhőtlen. A 2020-as Európa-bajnokságon hiába szerzett három gólt, Franciaország tizenegyespárbajban alulmaradt Svájccal szemben a legjobb tizenhat között, míg sérülés miatt a teljes 2022-es világbajnokságot kihagyta.

Benzema a döntő előtt rejtélyes üzenetet posztolt közösségimédia-oldalán. A találgatások már akkor arról szóltak, hogy a csatár Deschamps-nak üzenhetett.

A Football Espana arról ír, hogy a francia csatár sérülése nem volt olyan súlyos, mint azt a francia válogatott kommunikálta. Állítólag a válogatott által a Real Madridnak küldött orvosi jelentés nem indokolta azt, hogy a játékost a franciák a torna teljes idejére nélkülözzék. Benzema maradt volna Dohában és a második vagy harmadik mérkőzésen már játszhatott volna.

Sajtóhírek szerint a francia válogatott boldogabb volt Benzema nélkül, és a Real Madrid játékosa nem illett bele a vezetőedző elképzeléseibe. Az As azt emeli még ki, hogy Benzemát nem búcsúztatják sírva a franciák, mint ahogy például a spanyolok teszik Sergio Busquets esetében.

Benzema a francia válogatott színeiben 97 találkozón 37 gólt szerzett.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik