Vb 2022: mégsem távozik az iráni válogatott szövetségi kapitánya

MTI, V. Á.MTI, V. Á.
Vágólapra másolva!
2022.07.17. 16:42
null
Dragan Skocic marad az iráni válogatott élén (Fotó: AFP)
A hétfői hírügynökségi értesüléssel szemben mégsem távozik posztjáról a katari világbajnokságra készülő iráni labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Dragan Skocic – írja az MTI.


Az ázsiai ország futballszövetségének (IFF) szóvivője vasárnap azt mondta, az igazgatótanács legutóbbi ülésén az a döntés született, hogy az 53 éves horvát szakember irányítja majd a csapatot a november 21-én kezdődő vb-n.

„A szerződése egészen a 2023-as Ázsia-kupa végéig érvényes” – tette hozzá Ehszan Oszuli.

Hétfőn az Irna, az iráni nemzeti hírügynökség számolt be arról, hogy Skocic távozik a kapitányi posztról, s állítólag a sportági szövetség is úgy határozott, hogy a 2020 eleje óta dolgozó trénerrel nem kíván tovább együtt dolgozni. Ennek hátterében sajtóhírek szerint a júniusban, az Algéria elleni barátságos meccsen elszenvedett vereség, valamint a válogatotton belüli széthúzás állt.

„Arra kérjük a nemzeti együttesben szereplő játékosokat, a médiát, a korábbi válogatott futballistákat és mindenkit, hogy mostantól egységben dolgozzunk Irán hírnevének felemelkedésén” – fogalmazott vasárnap az IFF szóvivője.

Az iráni csapatot Skocic vezette ki a vb-re, amelynek B-csoportjában az Európa-bajnoki ezüstérmes angolokkal, valamint Walesszel és az Egyesült Államokkal találkozik majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik