Vb 2018: balhé az USA–Mexikón, a volt Barcás döntött

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.12. 06:53
null
Mexikói gólöröm Javier Hernández vezetésével (Fotó: Action Images)
A mexikói labdarúgó-válogatott 2–1-es győzelemmel kezdte meg szereplését a 2018-as labdarúgó-világbajnokság CONCACAF-zónabeli selejtezőjének hatos döntőjében. Javier Hernándezék a Jürgen Klinsmann vezette Egyesült Államok ellen nyertek a meccs hajrájában szerzett góllal.

Az első gólra a 20. percig kellett várni, ekkor Miguel Layúnhoz került a labda, aki messziről laposan kilőtte a bal alsó sarkot (0–1).

A második félidő elején Bobby Wood egyenlített. A 23 éves támadó a tizenhatoson kapott Jozy Altidore-tól labdát, a védők nem léptek oda, amit Wood kihasznált, nyolc méterről a kapuba bombázott. Alfredo Talavera kapus beleért a lövésbe, ám balszerencséjére a labda rossz irányba pattant, s a kapuban kötött ki.

A mindent eldöntő találat a hajrában (89. perc) esett: Rafa Márquez, a mexikóiak csapatkapitánya (aki nem mellesleg hét évet lehúzott a Barcelonában) szöglet után remek ütemben érkezett a röviden, és senkitől sem zavartatva a kapuba bólintott.

A ráadásban volt egy kisebb csetepaté, a játékosok egymásnak mentek, ennek következtében az egyik mexikóit kiállította a játékvezető. Az eredmény már nem változott, Mexikó 2–1-re győzött.

Egy kis balhé a ráadásban

VB 2018
SELEJTEZŐ
CONCACAF-ZÓNA, 5. SELEJTEZŐKÖR, 1. FORDULÓ

Honduras–Panama 0–1 (F. Escobar 22.)
Trinidad és Tobago–Costa Rica 0–2 (Bolanos 65., Matarrita 92.)
Egyesült Államok–Mexikó 1–2 (Wood 49., ill. Layún 20., R. Márquez 89.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik