Vb 2018: Giménez nem először nyerőember az uruguayiaknál

Vágólapra másolva!
2018.06.15. 17:13
null
José Giménez – a gólszerző eksztázisa (Fotó: AFP)
Nem jellemző, hogy José Giménez-gól döntse el az uruguayi labdarúgó-válogatott mérkőzéseit, de mint beszámoltunk róla, péntek kora délután, az Egyiptom elleni világbajnoki csoportmeccsen (1–0) ez történt.



Azért nem is példa nélküli az eset: 2014 szeptemberében, ha csak egy felkészülési mérkőzésen is, de – első válogatottbeli góljával – ő döntött Dél-Korea ellen (1–0), míg a Paraguay elleni 2015-ös Copa-meccsen a vezető találata végül döntetlent ért (1–1).

A 23 évesen már 43-szoros válogatott Giménez eddig hat gólt szerzett a válogatottban, és először fordul elő vele, hogy két egymás utáni összecsapáson beveszi a kaput: ugyanis az Üzbegisztán elleni utolsó felkészülési meccsen (3–0) is beköszönt. Ezt megelőzően 25 válogatott fellépés kellett neki két gólhoz, ami persze nem minősít, hiszen egy védőről beszélünk.

Az Atlético Madrid hátvédje eddig hat válogatott mérkőzésen talált a hálóba – négyszer csapata nem is volt képes több gólra.

További érdekességek az Uruguay–Egyiptom (1–0) mérkőzésről

• 1970: Uruguay 1970 óta először nyerte meg az első mérkőzését világbajnokságon (azóta mostanáig 3-3 döntetlen és vereség volt a mérlegben), míg a mainál (89:01 perc) későbbi győztes gólt legutóbb 1990-ben szerzett vb-n – Daniel Fonseca a 92. percben döntött a Dél-Korea elleni csoportmeccsen.

Fernando Muslerát ezúttal nem igazán tették próbára (Fotó: AFP)
Fernando Muslerát ezúttal nem igazán tették próbára (Fotó: AFP)

 

• 5: Fernando Muslerának ez az ötödik, gól nélkül lehozott világbajnoki mérkőzése, ezzel beállította a néhai Ladislao Mazurkiewicz uruguayi válogatott rekordját. A lengyel származású játékos 1965 és 1974 között 36-szor védte az uruguayi nemzeti csapat kapuját, a korszak mindhárom világbajnokságán pályára lépett.

• 5: Egyiptom még nyeretlen a vb-ken (két döntetlen, három vereség); egyetlen afrikai válogatottnak sem tellett/telik ilyen sok mérkőzésbe megszereznie az első vb-győzelmét.

• 9: Ha átlépjük az afrikai kontinens határait, azt tapasztaljuk, hogy csak Honduras (9), Bolívia (6), Új-Zéland (6) és Salvador (6) játszott több vb-meccset a még nyeretlenek közül.

Forrás: Opta, Gracenote, ESPN

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik