nemzetisport.hu
2018.06.23 14:51 Frissítve: 2018.06.23 14:56

Mennyi szexre van szükségük a játékosoknak a vb-n?

Amióta a futballisták népszerűek, és ennek már több mint száz éve, örök kérdés, hogy meccsek előtt élhetnek-e szexuális életet. Hol tiltották, hol engedélyezték, de az biztos, hogy ha nyer a csapat, senkit sem érdekelnek az előzmények, ha meg veszít, még egy ártatlan kártyaparti is végzetes oknak tűzhető fel a véres zászlóra.

Rui Patricio és felesége, a szexterapeuta Vera Ribeiro nem tiltaná (fotó: Instagram)

A vb előtt nem sokkal például Mexikóban robbant a botránybomba. Az emberek magánéletében szívesen vájkáló TV Notas című újság fényképeket közölt arról, hogyan múlatta az időt nyolc mexikói futballista eszkortlányokkal Mexikóvárosban a Skócia elleni 1–0-s győzelem után. Volt is belőle vihar egy kanál vízben.

A szurkolók jól felháborodtak, és gyalázni kezdték a játékosokat, hogy éppen két héttel a vb előtt lazíthatnak megengedhetetlen módon. Néhánynak a neve is kikerült a „placcra”, így tudjuk, hogy többek között Héctor Herrera (FC Porto), Raúl Jiménez (Benfica) és Giovani dos Santos (LA Galaxy) például harminc eszkortlány társaságában szórakozott 24 órán át.

„Sokan úgy vélték, hogy ezek után nem szabad őket elvinni a világbajnokságra. Mégiscsak eszkortlányokkal és prostituáltakkal lógtak. A többségük családos ember. Héctor Herrerának aztán Portugáliába kellett utaznia, hogy kimosakodjon a felesége előtt. Ez nem tett jót a csapatnak" – mondta az ilyen ügyekben meglehetősen jól értesült újságíró, Alonso Cabral.

Hiába azonban az országos botrány, a futballistákat nem büntették meg. A mexikói futballszövetség szerint szabadidejében mindenki azt csinál, amit akar.

A mexikóiak aztán a világbajnokságon legyőzték Németországot, így a botrány elült. A csapat remekül játszott, így mindenki a játékkal foglalkozott, nem a csapat tagjainak magánéletével.

De mi történt a németeknél? Náluk Joachim Löw már időben megmondta, hogy a vb alatt nincs szex, hiszen a válogatott fontosabb, mint az egyén.

A kérdés persze még mindig érvényes: mennyi szexre van szükségük a futballistáknak ahhoz, hogy jól játszanak.

A braziloknál például a játékosok nyugodtan találkozhatnak a partnerükkel, de kizárólag akkor, ha meccsnapokon kívül, mert meccsnapon nem szabad másra pazarolni az energiát.

„Régóta tart a vita, hogy a szex segíti vagy gátolja a sportteljesítményt. Szerintem egy jó szex csak segít a meccs előtt” – magyarázza Megan Stubbs szexológus. – „Azt a feltételezést, hogy a meccs előtti szex leszívja az energiát, semmilyen tény nem támasztja alá. Rengeteg pozitívum származik belőle, és ha nincs szó »szexmaratonról«, akkor semmi rossz nincs benne. Szerintem a meccs előtti szex nagyszerű dolog.”

Korábban már írtunk róla, hogy a portugál válogatott kapusa, Rui Patrício felesége, Vera Ribeiro szexterapeuta. Nemrég még könyvet is kiadott a témában, és elmondta, hogy szerinte teljesen értelmetlen és haszontalan dolog, ha megvonják a játékosoktól a szexet. Szerinte az önkielégítés is hasznos, mert jobban alszanak utána a játékosok, csökken a stressz és a szorongás.

Ennek ellenére a csapatok többsége nem nyilatkozik ebben a kérdésben. A döntő mindig a szövetségi kapitány szava.

2018.12.23 16:19:50

Foci vb 2018 FARKAS MÁTÉ

Ezek voltak a nyári futball-vb legjobb és legrosszabb reklámjai – szakértői toplista.

2018.07.23 20:28:23

Foci vb 2018 nemzetisport.hu

Igazán lírai: Wendell Lira majdnem öngyilkos lett, de a trófea megváltoztatta az életét, majd Oroszországban...

2018.07.17 16:53:30

Foci vb 2018 MAROSI GERGELY

A rugalmasság, a pragmatizmus és a reaktív futball nyert, az unalomba dermedő labdabirtoklás vesztett a vb-n.

2018.07.16 23:30:24

Foci vb 2018 VINCZE ANDRÁS

NS-VÉLEMÉNY. A kulijátékosoknak a perisici szintet kellene karcolgatniuk.

2018.07.16 23:28:31

Foci vb 2018 SZELI MÁTYÁS

ALAPVONAL. Ezért is írom le immáron sokadszorra, a most véget érő torna, a válogatott futball »állapota« újabb bizonyítéka annak, hogy minőségileg rosszat tesz a világbajnokságnak a négy vagy nyolc év múlva esedékes létszámemelés.