Tizenhárom hely már elkelt az olasz keretben a Konföderációs Kupára

Vágólapra másolva!
2009.05.28. 18:40
Kihirdette Észak-Írország ellen készülő keretét Marcello Lippi, a squadra azzurra szövetségi kapitánya. A névsor sok kísérletezésre ad alkalmat, hisz nyolc újonc is meghívót kapott. Lippi egyben kijelölte azt a tizenhárom játékost is, akik már biztosan elutaznak a dél-afrikai Konföderációs-kupára. A visszatérő Gennaro Gattuso kiharcolhatja a repülőjegyet, Antonio Cassano viszont biztosan nem – ugyanis Lippi egyik keretbe sem nevezte.
Marcello Lippi az északírek ellen kísérletezik: még hely kiadó a Dél-Afrikába utazó keretben
Fotó: Reuters
Marcello Lippi az északírek ellen kísérletezik: még hely kiadó a Dél-Afrikába utazó keretben
Marcello Lippi az északírek ellen kísérletezik: még hely kiadó a Dél-Afrikába utazó keretben
Fotó: Reuters
Marcello Lippi az északírek ellen kísérletezik: még hely kiadó a Dél-Afrikába utazó keretben

A kísérletezésnek szenteli az Észak-Írország elleni, június 6-i felkészülési mérkőzést Marcello Lippi, az olasz labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, aki nyolc újoncot hívott be keretébe.

Először kapott meghívót Marchetti (Cagliari), Esposito (Lecce), Cassani (Palermo), Santon (Inter), Biagianti (Catania), Galloppa (Siena), Mascara (Catania) és Pellissier (Chievo). A hosszú sérülése után felépült Gennaro Gattuso ismét kerettag.

A rutinos szakember egyben megnevezte azokat a játékosokat is, akik már biztos tagjai a dél-afrikai Konföderációs Kupára utazó keretnek: Buffon, Amelia, Cannavaro, Chiellini, Zambrotta, Camoranesi, De Rossi, Pepe, Pirlo, Gilardino, Iaquinta, Quagliarella és Toni ott lesz a tornán.

Antonio Cassano tulajdonképpen biztosra vehető, hogy nem, hiszen Lippi egyik keretébe sem jelölte – minden jel arra mutat, hogy a szakvezető nem számol a Sampdoria kitűnő képességű, de hírhedten balhés támadójával.

A többieknek pedig van sok edzésük és egy meccsük arra, hogy meggyőzzék a kapitányt: velük kell elutazni a csapatnak Dél-Afrikába. Még tíz hely kiadó.

AZ ÉSZAKÍREK ELLENI OLASZ KERET

Kapusok: De Sanctis (Galatasaray), Marchetti (Cagliari)
Hátvédek: Cassani (Palermo), Dossena (Liverpool), Gamberini (Fiorentina), Grosso (Olympique Lyon), Esposito (Lecce), Legrottaglie (Juventus), Santon (Inter)
Középpályások: Biagianti (Catania), Brighi (Roma), D'Agostino (Udinese), Galloppa (Siena), Gattuso (Milan), Montolivo (Fiorentina), Palombo (Sampdoria)
Támadók: Foggia (Lazio), Mascara (Catania), Pazzini (Sampdoria), Pellissier (Chievo), G. Rossi (Villarreal).

A KONFÖDERÁCIÓS KUPÁRA UTAZÓK NÉVSORA

Kapusok: Buffon (Juventus), Amelia (Palermo)
Hátvédek: Cannavaro (Real Madrid), Chiellini (Juventus), Zambrotta (Milan)
Középpályások: Camoranesi (Juventus), De Rossi (Roma), Pepe (Udinese), Pirlo (Milan)
Támadók: Gilardino (Fiorentina), Iaquinta (Juventus), Quagliarella (Udinese), Toni (Bayern München).
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik