Lippinek már elege van a Cassano mellőzése miatti hercehurcából

Vágólapra másolva!
2009.03.27. 18:37
Az olasz média továbbra is kitartóan foglalkozik Antonio Cassanóval, egészen pontosan azzal, hogy Marcello Lippi kihagyta őt a Montenegró és Írország elleni vb-selejtezőjére készülő olasz válogatott keretéből. Utóbbi mérkőzésre Bariban, Cassano szülővárosában kerül sor, így felröppentek olyan hírek, melyek szerint a helyi szurkolók nem éppen szívélyes fogadtatásban részesítik majd Lippit.
Hagyjanak már békén Cassanóval!
Fotó: Action Images
Hagyjanak már békén Cassanóval!
Hagyjanak már békén Cassanóval!
Fotó: Action Images
Hagyjanak már békén Cassanóval!

MINDENT A 2010-ES VILÁGBAJNOKI SELEJTEZŐKRŐL

„Dühös vagyok, hogy olyan cikkeket kell olvasnom, amelyekben arról írnak, hogy ellenséges hangulat vár majd minket Bariban – füstölgött Lippi. – Én döntöm el, ki legyen benne a keretben, és ki nem, és nem kell megmagyaráznom, hogy miért ezekre a játékosokra számítok. Ha jól emlékszem, azok, akik engedtek a külső nyomásnak, még sosem értek el nagy eredményt.”

Az említett (rém)híreket a Bari ultrái cáfolták, szerintük nincs mitől tartania Lippinek és csapatának.

„Nem lesz sem füttyszó, sem Lippit sértő drapéria a San Nicola Stadionban – nyilatkozta Alberto Saverese, az Ultras Bari 1976 vezetője az ansa.it honlapnak. – Antonio kimaradása? Szakmai döntés volt, amit tiszteletben kell tartanunk. Lippi sok mindent nyert már edzői karrierje során, és a játékosok karakterét is figyelembe veszi, amikor meghozza döntéseit. Cassano nagyon jól bánik a labdával, de mentálisan nincs mindig rendben.”

Ezek alapján tehát a szövetségi kapitány nyugodt lehet az írek elleni találkozó előtt, amit viszont még megelőz egy kellemesnek nem ígérkező montenegrói kirándulás.

„Kis stadionban játszunk majd egy nagyon lelkes csapat ellen, de fel kell készülnünk ezekre a körülményekre. Győzni megyünk Montenegróba. Hogy mit tudok az ellenfél játékosairól? Sokuk neve végződik ics-re, és náluk játszik Sztevan Jovetics, aki még nem mutatta meg legjobb formáját a Fiorentinában.”

MALDINI BEHÍVNÁ A VÁLOGATOTTBA AMAURIT

Bár korábban többen is – Luca Toni és Gennaro Gattuso – szóvá tették, hogy ellenzik Amauri beválogatását az olasz válogatottba, Paolo Maldini, az AC Milan veterán védője szívesen látná őt az nemzeti csapatban.
„Nagy versenytársaink, Franciaország, Hollandia, Spanyolország és Németország is szerepeltettek már olyan labdarúgót válogatottjukban, akik kettős állampolgárságúak voltak, tehát miért lenne probléma Amuri beválogatása a nemzet csapatba” – kezdte olasz újságíróknak adott nyilatkozatát Paolo Maldini.
„Nem szabad elfelejtenünk, hogy az Argentínában született Mauro Camoranesivel a sorainkban nyertük meg a 2006-os világbajnokságot. Amauri jó játékos, és értékes tagja lehet a squadra azzurrának” – nyilatkozta a 40 éves Maldini.
A Juventust erősítő, 28 esztendős Amauri Brazíliában született, olasz felmenői vannak, és már az olasz állampolgárságot is megkapta, ám eddig még egyik ország válogatottjában sem szerepelt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik