Eb 2024: a himnuszt elrontó énekesnőn nevet Anglia – videó

B. A.B. A.
Vágólapra másolva!
2023.03.25. 11:07
null
A győzelem ellenére nem volt felhőtlen az öröm Angliában (Fotó: Getty Images)
Ahogy arról beszámoltunk, Anglia 2–1-re nyert Olaszország ellen a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének első fordulójában. Nem volt felhőtlen azonban az angolok öröme, mivel a mérkőzés előtt az olasz származású amerikai énekesnő, Ellynora elrontotta az ország himnuszát.

A 28 éves Ellynora művésznévre hallgató énekesnő adhatta elő az országok himnuszait a Diego Armando Maradona Stadionban az Olaszország–Anglia Eb-selejtező előtt. Ám az énekesnőnek meggyűlt a baja a God Save the King (Isten óvja a királyt) című angol himnusszal.

Ellynorának először nem tűnt fel a hiba, az Instagram-oldalán azóta törölt bejegyzésben azt írta: „Anglia, remélem, tetszett az ajándékom.”


Az angol szurkolók felháborodtak, a The Sun szerint „meggyilkolta”, a Daily Mail szerint „lemészárolta” Ellynora az angol himnuszt. Az énekesnő elnézést kért a szurkolóktól és leszögezte, semmilyen rossz szándéka nem volt, nem akart tiszteletlen lenni.

„Annyira mérges vagyok amiatt, ami történt, mert azt akartam, hogy tökéletes legyen, de ami történt, az nem az én hibám. Szeretnék elnézést kérni az összes angol szurkolótól, aki a stadionban volt, vagy aki a tévében nézte. El vagyok keseredve a történtek miatt, és szeretném, ha az emberek tudnák, hogy nem akartam tiszteletlen lenni. Nagy megtiszteltetés volt, hogy felkértek erre, mert korábban sohasem énekeltem még himnuszt, így nagyon izgatott voltam. A meccs előtti napon kétszer próbáltam el a dalt, majd a meccs előtt háromszor, de a valódi probléma az volt, hogy gondom akadt a fülhallgatómmal. A fülemben szólt a dal, majd hirtelen leállt és újraindult, így nem volt meg a szinkron” – mondta az énekesnő az angol lapnak.

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
1. FORDULÓ
C-CSOPORT
Olaszország–Anglia 1–2 (0–2)
Nápoly, Diego Armando Maradona Stadion. Vezette: Jovanovics (szerb)
OLASZORSZÁG: G. Donnarumma – Di Lorenzo, Tolói, Acerbi, Spinazzola – Barella (Cristante, 62.), Jorginho (Tonali, 69.), Verratti (Scamacca, 88.) – Berardi (Politano, 62.), Retegui, Lo. Pellegrini (Gnonto, 69.).Szövetségi kapitány:Roberto Mancini
ANGLIA:Pickford – K. Walker, Stones, Maguire, Shaw – K. Phillips, Rice, Bellingham (Gallagher, 85.) – Saka (R. James, 85.), Kane, Grealish (Foden, 69.; Trippier, 82.).Szövetségi kapitány:Gareth Southgate
Gólszerző:Retegui (56.), ill.Rice (13.), Kane (44. – 11-esből)
Kiállítva:Shaw (80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik