Eb 2024: a svájciak alapembere szerint nincs nagy esélyese az A-csoportnak

BORSOS LÁSZLÓBORSOS LÁSZLÓ
• Stuttgart
Vágólapra másolva!
2024.06.11. 12:14
Remo Freuler (Fotó: Getty Images)
A 67-szeres svájci válogatott középpályás, Remo Freuler kedden délelőtti hivatalos sajtóesemény keretében az A-csoport esélyeiről, az edzőpálya sokat kritizált gyepszőnyegéről és a csapat céljáról is beszélt.

– Mit gondol a Stadion auf der Waldau gyepszőnyegének állapotáról?
– Hétfőn érkezve egyből láttuk, nincs minden rendben vele, de a következő napokban remélhetőleg megoldódik ez a probléma. Kicsit kár, hogy nem egyenletes a talaj, lehetne jobb. Mindig előnyt jelent, ha megfelelő minőségű a gyepszőnyeg, mint például odahaza, Sankt Gallenben, ahol a sok eső miatt magától nő a fű, de el kell fogadnunk a helyzetet, ilyen körülmények közepette kell a lehető legjobban felkészülnünk a szombati, Magyarország elleni mérkőzésre.

– Az erőviszonyokra rátérve: Németország a csoportfavorit?
– Kiegyenlített a verseny, nincs nagy esélyese a négyesnek, a napi forma dönt majd a mérkőzések kimeneteléről. Hiába jutottunk messzebbre a legutóbbi világbajnokságon és Európa-bajnokságon, mint a németek, nem foglalkozhatunk azzal, ki mit ért el a múltban. Mindenki nulla ponttal a neve mellett kezdi meg a csoportot, izgalmas küzdelem várható a továbbjutást érő helyekért.

– Svájc kevés gólt szerzett az utóbbi mérkőzéseken. Képesek lesznek orvosolni a problémát?
– Bízom abban, hogy sok gólt szerzünk. Ha a középpályáról tudunk segíteni, esetleg gólokkal is kivesszük a részünket a támadásokból, annál jobb. Az a legfőbb feladatunk, hogy őrizzük meg érintetlennek a kapunkat, aztán pedig a túloldalon találjunk be néhányszor. Ezt viszont csapatként kell megoldanunk.

– Az egykori kiváló svájci csatár, Alexander Frei szerint szégyenletes lenne, ha kiesnének a csoportból. Egyetért?
– Ha így látja, elfogadom. Van, aki minket tart a torna titkos esélyesének, ez szerintem vélemény kérdése. Tudjuk, mi tesz minket erőssé. Az a célunk, hogy az egyenes kieséses szakaszba jussunk, sikeréhesen várjuk az Eb-t.

A-CSOPORT 
JÚNIUS 14., PÉNTEK
21.00, München: Németország–Skócia
JÚNIUS 15., SZOMBAT
15.00, Köln: MAGYARORSZÁG–Svájc
JÚNIUS 19., SZERDA
18.00, Stuttgart: Németország–MAGYARORSZÁG
21.00, Köln: Skócia–Svájc
JÚNIUS 23., VASÁRNAP
21.00, Stuttgart: Skócia–MAGYARORSZÁG
21.00, Frankfurt: Svájc–Németország

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik