Mit vár az NS szakértői csapata az Eb-től?; exkluzív Leekens-interjú

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.12. 00:14
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.

• Körkérdést intéztünk a Nemzeti Sport Európa-bajnoki szakértőihez. Bölöni László elemzésében kitért arra is, milyen komoly kihívás lesz a tornán részt vevő válogatottak szövetségi kapitányainak, hogy az egy hónapos sorozat alatt megőrizzék játékosaik fittségét. Kalmár Zsolt, aki szíve szerint most a portugálok elleni meccsre készülne, de sérülése miatt lemarad az Eb-ről, a csapat várható taktikai felkészüléséről árult el részleteket, és azt sem titkolta, hogy reményei szerint a magyar lesz az Eb meglepetésegyüttese. Hogy a további tíz szakértőnk miként vélekedett a kontinensviadalról, kiderül összeállításunkból.
• Körkérdést intéztünk a Nemzeti Sport Európa-bajnoki szakértőihez.
Bölöni László elemzésében kitért arra is, milyen komoly kihívás lesz a tornán részt vevő válogatottak szövetségi kapitányainak, hogy az egy hónapos sorozat alatt megőrizzék játékosaik fittségét. Kalmár Zsolt, aki szíve szerint most a portugálok elleni meccsre készülne, de sérülése miatt lemarad az Eb-ről, a csapat várható taktikai felkészüléséről árult el részleteket, és azt sem titkolta, hogy reményei szerint a magyar lesz az Eb meglepetésegyüttese. Hogy a további tíz szakértőnk miként vélekedett a kontinensviadalról, kiderül összeállításunkból.

• Exkluzív interjút adott a Nemzeti Sportnak a 72 esztendős Georges Leekens, aki 2017 októbere és 2018 júniusa között volt a magyar válogatott szövetségi kapitánya, s azóta is figyelemmel kíséri a mieink szereplését. Örömmel jött volna a portugálok elleni meccsre is, de ez végül nem jött össze. Az Eb alatt biztosan nem unatkozik majd, hiszen a belga és a francia televízióban egyaránt szakértőként dolgozik. A beszélgetés során azt is elárulta, nála mely csapatok a kontinenstorna favoritjai.

• Király Gábor és édesapja 2006-ban alapította meg a Király Sportegyesület elődjét, a Király Szabadidősport Egyesületet. Kezdetben a tömegsport támogatását célozták meg, több mint négy esztendeje azonban átalakultak sportegyesületté. A klubot a közelmúltban besorolták a 27 tehetségközpont közé; azok fölött kizárólag 12 kiemelt akadémia van a „hierarchiában”. Riportunkat a 108-szoros válogatott labdarúgó „birodalmában” tett kirándulásunkról a Képes Sport mellékletben olvashatják el.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik