Eb 2020: Pápán gyártják a portugálok bútorait

V. GY.V. GY.
Vágólapra másolva!
2021.05.27. 09:27
null
A Pápai Asztalos Kft. ügyvezetője, Kovács József nemcsak a szögletes, hanem a labdaformát is kedveli (Fotó: Szabó Miklós)
Pápai asztalosok munkája a margitszigeti nagyszállóban a portugál válogatott által használt szobaberendezés.

 

Lapunkban már írtunk arról, hogy Budapesten, a margitszigeti Grand Hotelben csodálatos környezet, s gyönyörűen felújított szobák is várják az Európa-bajnoki mérkőzésekre érkező, a kontinenstornát június 15-én a Magyarország elleni meccsel kezdő portugál válogatottat. Megtudtuk, hogy a patinás szállodában az Eb-csoportmérkőzések idején pihenő portugál labdarúgók által használt szobák bútorait és modern berendezéseit a Pápai Asztalos Kft. gyártja. Ennek apropóján körülnéztünk a helyszínen, mit készítenek az üzemben Cristiano Ronaldóéknak. Mielőtt a cég a bútorok legyártásába kezdett, a tervezéssel megbízott Paralel Művek elküldte a látványtervet a portugál labdarúgó-szövetségnek, s miután minden részletet jóváhagytak, elkezdhettek dolgozni a hozzáértő pápai asztalosok. Amint Kovács József ügyvezető igazgatótól megtudtuk, a munka már a befejezéshez közeledik, mi több, vannak olyan bútordarabok – például az ágytámlák –, amelyek már a helyükre kerültek, most a szekrények apróbb elemeinek szerelése, csomagolása, illetve szállítása zajlik.

„A megbízás nagy megtiszteltetés a cégünknek – mondta ottjártunkkor az ügyvezető. – Noha nem a sport a fő profilunk, a futball kapcsán korábban dolgozhattunk a müncheni Allianz Arenában, sőt az Atlético Madrid új stadionja, a Wanda Metropolitano üléseit is mi gyártottuk. Persze hazai piacra is dolgozunk, és felsorolni is hosszú lenne, hány sportlétesítményben használják a székeinket a szurkolók, a díszvendégek, no meg a mérkőzésekről tudósító újságírók, talán elég, ha a Duna Arénát vagy a debreceni Nagyerdei Stadiont említem. A margitszigeti nagyszállóval évek óta jó kapcsolatban vagyunk, tavaly év végén érkezett a megrendelése, majd a portugálok jóváhagyták a terveket, mi pedig az igényeknek megfelelően elvégezzük a munkát. Nem titok, a teljes szállodát lefoglalta a portugál szövetség, a második szinten harminckét szoba áll a játékosok rendelkezésére. E helyiségek teljes felújítását mi végeztük el, az első, illetve a harmadik szinten négy lakrészt rendeztünk be, Cristiano Ronaldo ezek egyikében piheni majd ki a mérkőzések fáradalmait.”

Fotó: Szabó Miklós
Fotó: Szabó Miklós

A Pápán gyártott bútorok a portugálok távozása után a szálloda tulajdonában maradnak.

„Nyilván sokan kíváncsiak lesznek rá, milyen körülmények fogadták a Grand Hotelban a világsztárt – mondta Kovács József. – A fiammal, aki a cég résztulajdonosa, imádjuk a labdarúgást, és természetesen a magyar válogatott sikereiért szorítunk, de a bútorok által kicsit a portugálok is közelebb kerültek a szívünkhöz.”

 

A PORTUGÁL VÁLOGATOTT 26 FŐS KERETE AZ EB-RE
KAPUSOK:
Anthony Lopes (Olympique Lyon), Rui Patrício (Wolverhampton Wanderers), Rui Silva (Granada)
VÉDŐK: Joao Cancelo (Manchester City), Nélson Semedo (Wolverhampton Wanderers), José Fonte (LOSC Lille),Pepe (FC Porto),Rúben Dias (Manchester City),Nuno Mendes (Sporting CP),Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Danilo Pereira (PSG), Joao Palhinha (Sporting CP), Rúben Neves (Wolverhampton Wanderers), Bruno Fernandes (Manchester United),Joao Moutinho (Wolverhampton Wanderers), Renato Sanches (LOSC Lille), Sérgio Oliveira (FC Porto), William Carvalho (Real Betis)
TÁMADÓK: Pedro Goncalves (Sporting CP),André Silva (Eintracht Frankfurt),Bernardo Silva (Manchester City),Cristiano Ronaldo (Juventus),Diogo Jota (Liverpool), Goncalo Guedes (Valencia),Joao Félix (Atlético Madrid), Rafa Silva (Benfica)

EURÓPA-BAJNOKSÁG
AZ F-CSOPORT (BUDAPEST, MÜNCHEN) PROGRAMJA
Június 15., kedd, 18.00
Budapest
Magyarország–Portugália
Június 15., kedd, 21.00
München
Franciaország–Németország
Június 19., szombat, 15.00
Budapest
Magyarország–Franciaország
Június 19., szombat, 18.00
München
Portugália–Németország
Június 23., szerda, 21.00
Budapest
Portugália–Franciaország
Június 23., szerda, 21.00
München
Németország–Magyarország
További csoportok, helyszínek, menetrend – EB-ADATBANK
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik