Eb 2020: először járt női szakértő az NS pódiumán

Vágólapra másolva!
2021.06.20. 19:28
null
Kulcsár Katalint lapunk munkatársa, Somogyi Zsolt kérdezte (Fotó: Tumbász Hédi)
Vasárnap délután először válaszolt női szakértő a kérdésekre a városligeti szurkolói zóna Nemzeti Sport-pódiumán: Kulcsár Katalin nemzetközi labdarúgó-játékvezető komoly szaktekintélynek számít.

 

A beszélgetés során természetesen szóba került a 2016-os női Bajnokok Ligája-finálé (a német Wolfsburg és a francia Lyon csapatai vívták), amelyet a magyar sportember vezetett. Kulcsár Katalin két felnőtt Európa-bajnokságon és két világbajnokságon fújta a sípot, így átélhette, milyen egy nagy torna a bíró szempontjából.

„Az utóbbi idő szokása szerint egy közös táborban készülnek a játékvezetők – mondta Kulcsát Katalin. – A kívülállók számára talán nem olyan izgalmas mindez, hiszen a hétköznapok nagyon hasonlítanak egymásra: délelőtt közös edzés, délután pedig a mérkőzések megtekintése, közös szurkolás a kollégák sikeréért, és természetesen időről időre a vezetők kielemzik a mérkőzésen történt érdekesebb szituációkat.”

A nézők hiába reménykedtek abban, hogy a sportember az NS pódiumán kivesézi a jókora játékvezetői bakikat – hiszen kirívó esetek, nagy vitát kiváltó tévedések nem voltak eddig.

Talán a VAR miatt?

„Erre nehéz válaszolni – mondta a felvetésre Kulcsár Katalin. – Talán sokan idegenkednek ettől a rendszertől, de ennek az volt a célja, hogy ha lehet, csökkentsék a játékvezetői tévedések számát. Nagy felelőssége van a képernyő előtt ülő kollégáknak, néha nem könnyű eldönteni, szükséges-e beavatkozni vagy sem. Mi magunk között úgy tartjuk, a játékvezető akkor jár el helyesen, ha úgy vezeti a mérkőzést, mintha nem lenne VAR – de azt gondolom, a televíziós segítség mindenkinek jól jön.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik