Eb 2020: a kerethirdetésben az olaszok Európa bajnokai

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.06.02. 07:53
null
Szokványosnak semmiképpen nem volt mondható az olaszok kerethirdetése (Fotó: footballitalia/Twitter)
Ha az döntene az Európa-bajnokság győzteséről, hogy melyik válogatott hirdeti ki a legextrémebb módon a tornán részt vevő keretét, egyértelműen Olaszország emelhetné magasba a trófeát – Roberto Mancini egy csaknem háromórás televíziós show-műsor végére tartogatta a bejelentést a nagy döntésről.


Roberto Mancini
az olasz közszolgálati televízió kedd esti műsorában kihirdette Olaszország labdarúgó-válogatottjának végleges Eb-keretét. Eddig a mondatig a legtöbben talán egy egyszerű sajtótájékoztatót képzelnének el, ahol a szövetségi kapitány felsorolja a kontinenstornán résztvevők neveit, szép szavakkal elmagyarázza döntéseit, majd válaszol néhány egyszerű újságírói kérdésre.

A valóság ezzel szemben az, hogy már csaknem három órája tartott a műsor, de még mindig nem derült ki, mely olasz labdarúgók szerepelhetnek a június 11-én kezdődő Eb-n. Sajtótájékoztató helyett egy látványos show-műsort rendeztek Olaszországban, amelynek keretében maga Mancini szövetségi kapitány és játékosai is megmutathatták művészi tehetségüket.

A csapat tagjai a közönség éljenzése kíséretében egyesével vonultak ki egyedi látványt nyújtó egyen-öltönyükben a színpadra, ahol helyet foglaltak, majd elkezdődhetett az, amihez az olaszok mindig is nagyon értettek: a buli. Zenés-táncos előadások kezdték el sorban követni egymást, amelyekből a csapattagok is aktívan kivették a részüket.

Ciro Immobile, Gianluigi Donnarumma és Lorenzo Insigne például a rapper, Clementino produkciójában segédkeztek.

„A mostani válogatottunk a csalódást keltő 2018-as világbajnokság után született: számos fiatal játékos érkezett közénk, és szerencsére jól szerepeltünk az elmúlt időszakban, ami segített a csapat körüli remek hangulat kialakulásában” – mondta el a műsorban Roberto Mancini, aki ezt követően a tánctudása mellett azt is megmutatta, hogyan tud egy serpenyővel pingpongozni.

 

Az este negyed tízkor kezdődött műsort lezárva, éjfél előtt nem sokkal kiderült a lényeg is, Roberto Mancini az alábbi módosításokat eszközölte csapatán: Gianluca Mancini (Roma), Matteo Pessina (Atalanta) és Matteo Politano (Napoli) nem lesz ott az Eb-n, az előzetes keretből kimaradt Sassuolo-támadó, Giacomo Raspadori viszont meglepetésre bekerült a keretbe.

Ha csak annyi dologgal lepik meg ellenfeleiket az olasz válogatott tagjai a kontinenstornán, mint a kerethirdetésről szóló műsor nézőit ezen az estén, akkor szinte biztosan ők emelhetik magasba a trófeát július 11-én.

AZ OLASZ EB-KERET
KAPUSOK: Gianluigi Donnarumma (AC Milan), Alex Meret (Napoli), Salvatore Sirigu (Torino)
VÉDŐK: Francesco Acerbi (Lazio), Alessandro Bastoni (Internazionale), Leonardo Bonucci (Juventus), Giorgio Chiellini (Juventus), Giovanni Di Lorenzo (Napoli), Emerson Palmieri (Chelsea – Anglia), Alessandro Florenzi (Paris Saint-Germain – Franciaország), Leonardo Spinazzola (AS Roma), Rafael Tolói (Atalanta)
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Nicolo Barella (Internazionale), Bryan Cristante (AS Roma), Jorginho (Chelsea – Anglia), Manuel Locatelli (Sassuolo), Lorenzo Pellegrini (Roma), Stefano Sensi (Internazionale), Marco Verratti (Paris Saint-Germain – Franciaország)
TÁMADÓK: Andrea Belotti (Torino), Domenico Berardi (Sassuolo), Federico Bernardeschi (Juventus), Federico Chiesa (Juventus), Ciro Immobile (Lazio), Lorenzo Insigne (Napoli), Giacomo Raspadori (Sassuolo)
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Roberto Mancini

EB 2020
A-CSOPORT (RÓMA, BAKI)
Június 11., péntek, 21.00
Róma
Törökország–Olaszország
Június 12., szombat, 15.00
Baki
Wales–Svájc
Június 16., szerda, 18.00
Baki
Törökország–Wales
Június 16., szerda, 21.00
Róma
Olaszország–Svájc
Június 20., vasárnap, 18.00
Baki
Svájc–Törökország
Június 20., vasárnap, 18.00
Róma
Olaszország–Wales
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik